Frica nu dispare niciodată, ci se transformă, la fel cum se transformă și omul în evoluția lui spre vârste mai înaintate.

Un artist a ilustrat perfect această evoluție în 7 desene în care mulți vă veți regăsi.

Vise urâte versus neîmplinirea viselor. Pentru un adult, cel mai urât coșmar e acela de a nu-și urma visele.

Aici copiii au un plus: ei cred că totul e posibil. Viziunea aceasta n-ar trebui să dispară odată cu maturitatea.

Frica de monstruleți versus frica de... copii! Când erai mic te rugai să nu cumva să apară monștri de nicăieri... ca adult speri același lucru, doar că monștri sunt copiii. 

Frica de doctori versus frica de ... facturi. Acele și siringile erau de coșmar, mai ales dacă nu erau de jucărie.

Facturile? Adulții n-au cum să nu se teamă de numărul lor...

Frica de străini versus frica de... socializare. Anxietatea aceasta se transformă și e motivul pentru care găsești așa de greu subiecte de discuție cu persoane pe care nu le cunoști deloc. 

Frica de a te pierde versus frica omului pierdut. Când ești mic, lumea pare mare și nu știi cum să te descurci singur, iar când ești mare ai impresia că nu te poți pierde și că neaparat există o cale spre casa...sau destinație.

Frica de frizeri versus frica de frizuri nereușite. Copiii au o frică inexplicabilă de tot ce implică tunsul și coaforul. Adulții nu vor să o pățească cu un hair-stylist prea îndrăzneț.

Frica de clown versus... Frica de clown! Aparent, frica aceasta nu se transformă. Mulți adulți rămân traumatizați după experiențele din copilărie.