Reclamă

Cele mai bune anime-uri pe care trebuie sa le vezi

Alegerea a doar 10 titluri pentru această listă cu cele mai bune anime-uri a fost foarte dificilă. Pentru a fi cât mai obiectivi am ținut cont de câteva lucruri. Cât de mult și-a lăsat anime-ul amprenta asupra culturii. Cât au influențat industria și genul și, desigur, cât de appreciate au fost de public.

Publicat: 9 decembrie 2023, 7:59

Sunt anime-uri despre sport, despre iubire și despre cum copii normali capătă puteri supranaturale peste noapte și încearcă să se adapteze cu ele la viața de zi cu zi. Indiferent de genul pe care îl preferi, te vei uita cu drag la aceste anime-uri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune anime-uri pe care trebuie sa le vezi

Fie că vorbim despre un western care se desfășoară pe o planetă al cărui relief este doar desert, fie că avem un adolescent care se trezește cu puteri supranaturale, anime-urile ne țin în fața ecranelor ore în șir.

De la puști de liceu, la pistolari celebri, aventura este la ea acasă. Nu de multe ori ne trezim că e trecut de miezul nopții și parcă totuși am mai urmări un episode. Și apoi încă unul, până se face dimineață. Da, anime-urile te iau cu ele în lumea lor magică și plină de culoare.

Reclamă

Trigun

Trigun este un western spațial științifico-fantastic clasic de la sfârșitul anilor 90. Se desfășoară pe o planetă numai cu deșert. Planeta se numește “Țara Nimeni”. Protagonistul, Vash the Stampede, nu este un pistolar puternic și stoic. Mai degrabă este un tip ciudat și prost care poartă haină roșie, cu o tentă pacifistă, scrie IGN.com.  

Povestea explorează călătoria lui Vash pentru a-și descoperi trecutul uitat. El luptă cu grupul misterios care îl vânează. Descoperă că pe capul lui este pusă o recompensă de 60 de miliarde de dolari. Ceea ce îl face pe Trigun să iasă cu adevărat în evidență sunt caracterul stilistic unic și designul armelor, precum și intriga pe care o înțelegi din ce în ce mai bine la fiecare vizionare. Serialul revine în Trigun Stampede în 2023.

Cele mai bune anime-uri: Death Note

Death Note este un anime clasic. Este despre Light Yagami, un adolescent care dobândește abilități supranaturale prin intermediul Death Note. O carte care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a ucide pe oricine dorește. Trebuie doar să scrie numele acelei persoane în carte. Cu puterea Death Note și un intelect genial, Light pornește într-o cruciada „morală” care are un impact major asupra lumii.

Ceea ce urmează este un joc de-a șoarecele și pisica cu anchetatorii de clasă mondială care rivalizează cu Light în viclenie și intelect. Acest spectacol a continuat să inspire multe alte anime-uri ale protagonistelor întunecate, precum și multe adaptări live-action. Își câștigă pe bună dreptate locul ca unul dintre cele mai bune și mai influente anime-uri din toate timpurile.

Ouran High School Host Club

Este greu de explicat toate modurile în care guvernează clubul gazdă a liceului Ouran. Dacă ești un fan al manga și al anime-ului, îți va plăcea modul în care povestea preia convențiile mediului și le întoarce pe toate părțile la fiecare pas. Și dacă îți place o poveste grozavă, vei fi imediat captivat de interpretarea hilară a lui Bisco Hatori.

Haruhi Fujioka se întâmplă să se împiedice de popularul club al școlii sale. Aici elevii băieți le distrează pe femei pentru bani. Din greșeală, sparge o vază scumpă și se trezește brusc confundată cu un băiat. Atunci este forțată să devină gazdă. Natura ei retrasă și timiditatea înseamnă că este o configurație incomodă, dar pe măsură ce își găsește locul în Clubul Gazdă, începe să-și găsească și ea însăși, curajul și un grup cu totul nou de prieteni. Ouran High School Host Club este o satira despre ideea culturii otaku și este, de asemenea, unul dintre pionieri comediei fujoshi.

Samuraiul Champloo

După Cowboy Bebop, acțiunile lui Shinichiro Watanabe au fost la cote maxime. Continuarea lui, o poveste simplă cu samurai cu o notă de hip hop, a servit doar la consolidarea moștenirii sale ca unul dintre cei mai mari în domeniul anime-urilor.

Samurai Champloo, ca și Cowboy Bebop înaintea lui, a fost în mare parte episodic și, deși povestea sa globală nu este nimic de scris, trăsăturile individuale ale fiecăruia dintre cele trei personaje principale au fost captivante.

Cele mai bune anime-uri: Baccano

În doar 16 episoade, Baccano împachetează mai multă poveste și intrigi decât sunt capabile majoritatea anime-urilor de două ori chiar de trei ori mai lungi. Este o plimbare plină de emoții care servește drept piesa centrală a poveștii.

Baccano se desfășoară ca un puzzle, aproape fiecare episod oferindu-ți o nouă revelație care schimbă total modul în care ai văzut lucrurile până atunci. Și chiar și dincolo de toate acestea, are și unul dintre cele mai bune dublaje pe care le vei auzi vreodată.

Cele mai bune anime-uri: FLCL

FLCL (pronunțat Fooly Cooly) este scurt chiar și după standardele anime-urilor normale. Dar sunt multe de spus despre o bună comedie SF. FLCL este la fel de bizar pe cât este de hilar.  Seria originală se învârte în jurul unui băiat obișnuit din suburbii pe nume Naota Nandaba și al noului său „prieten”, o femeie extraterestră ciudată pe nume Haruko Haruhara.

Primul episod îl prezintă pe Naota crescând roboți uriași, iar serialul devine din ce în ce mai ciudat. Tonul suprarealist, coloana sonoră incredibilă și stilul de animație experimental fac din FLCL o experiență anime cu totul unică și de neuitat.

Hunter x Hunter

Hunter x Hunter (Hunter Hunter) începe cu un trop familiar: un erou, în acest caz un băiat tânăr pe nume Gon, părăsește pentru prima dată orășelul său natal și pornește într-o aventură. El părăsește insula pentru a-și găsi tatăl care l-a uitat de mult. Singurul lui indiciu? Este un vânător de renume mondial.

Gon pornește să susțină examenul vieții lui și să devină el însuși un vânător. Sună banal și aproape vesel, dar Hunter x Hunter este orice altceva decât comedie. Suișurile și coborâșurile emoționale ale  protagoniștilor sunt unele dintre cele mai bune.

Hajime no Ippo

Cunoscut și în SUA sub numele de Fighting Spirit, Hajime no Ippo este o adaptare palpitantă a unei serii manga incredibil de lungi. Imaginează-ți o combinație de Rocky și The Karate Kid și vei avea o idee despre ce să te aștepți de la această dramă. Este despre maturitate, despre un adolescent agresat pe nume Ippo Makunouchi, care descoperă că are talent la box.

Seria urmărește antrenamentul lui Ippo și ascensiunea treptată în lumea boxului. Ceea ce face cu adevărat această serie să strălucească este felul în care se străduiește să dezvolte ambele părți ale poveștii. Ippo nu se antrenează doar pentru a fi cel mai bun, ci pentru a înțelege și a se conecta cu adversarii săi. Doar asta este suficient pentru a deosebi această serie de restul de același tip.

Monster

Monster este pur și simplu una dintre cele mai bune povești spuse vreodată în formă de anime/manga. Este un anime special datorită faptului că este atât de diferit de orice altceva. Într-un mediu dominat de roboți gigantici, eroi suprnaturali care împușcă raze din mâinile lor și lumi virtuale de fantezie, Monster se bazează în mod debordant pe realitate.

Este un thriller matur și serios despre un om bun care pierde totul după ce a făcut ceea ce credea că este corect și coborârea întunecată pe care trebuie să o îndure pentru a-și corecta greșeala.

One Piece

După aproape 20 de ani, One Piece continuă să distreze publicul din întreaga lume cu peste 1000 de episoade. Mergând atâta timp cât seria a fost cu călătoria sa pirat, poate fi dificil pentru orice anime să țină pasul cu fanii atât noi, cât și vechi.

One Piece reușește să facă asta cu mintea uimitoare a lui Eiichiro Oda. Construcția lumii, personajele profunde, aventura amuzantă și adaptarea uimitoare care uneori bate manga, catapultează această serie în vârful istoriei anime-ului. Prin viziunea lui Oda, serialul a avut un impact atât de durabil asupra telespectatorilor de-a lungul anilor și nu pare să se schimbe ceva prea curând.

Te-ar mai putea interesa
FOTO. 10 tatuaje pe care pasionaţii de anime o să le adore
FOTO. 10 tatuaje pe care pasionaţii de anime o să le adore
FOTO. 10 tatuaje pe care pasionaţii de anime o să le adore
A transformat desenele fiilor săi în anime şi ce i-a ieşit e prea tare
A transformat desenele fiilor săi în anime şi ce i-a ieşit e prea tare
A transformat desenele fiilor săi în anime şi ce i-a ieşit e prea tare
Cele mai BIZARE „cupluri” EVER. Cum să te măriţi cu o… PIZZA?
Cele mai BIZARE „cupluri” EVER. Cum să te măriţi cu o… PIZZA?
Cele mai BIZARE „cupluri” EVER. Cum să te măriţi cu o… PIZZA?
Recomandările ZUTV.ro
1
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Aici este cu mama lui înainte de plecarea în Asia Express
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cei doi au fost împreună 11 ani, iar vestea cum că nu mai formează un cuplu i-a luat prin surprindere pe fani. Ei au ales...
Dorian Popa a vorbit despre despărțirea de Claudia Iosif. Cum se simte artistul după ce au pornit pe drumuri separate
2
Membrii trupei BTS îmbrăcați elegant în costume negre cu cămăși albe
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Grupul se va reuni complet în 2025
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Jin este primul muzician care va fi eliberat din funcție și se va putea concentra din nou asupra carierei muzicale. Trupa BTS este formată...
Datele la care membrii BTS părăsesc armata au fost dezvăluite. Grupul se va reuni complet în 2025
3
Printre cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul este și Ghost. În imagine este Whoopi Goldberg care a câștigat premiul Oscar pentru acest rol
Cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul. Merită să le vezi din nou
Filmele câștigătoare de Oscar aparțin, de obicei, genului dramatic. Comediile au câștigat și ele, dar sunt puține, comparative cu acestea. Desigur, genul care este adesea trecut cu vederea este fantasy, în ciuda faptului că...
Cele mai bune 10 filme fantasy care au câștigat Oscarul. Merită să le vezi din nou
4
Machine Gun Kelly vopsit blond îmbrăcat cu o cămașă în carouri albastre și negre
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj. Cântărețul a scos o nouă melodie în care a vorbit despre mai multe momente dificile din viața...
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
5
Selena Gomez îmbrăcată într-o ținută albă și machiată elegant
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Cântăreața a fost surprinsă în timp ce își ținea iubitul de mână
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Artista a lansat un nou single cu doar câteva ore înainte de întâlnirea romantică. Gomez și Blanco au fost împreună...
Selena Gomez și Benny Blanco au luat cina la un restaurant celebru din Malibu. Cântăreața a fost surprinsă în timp ce își ținea iubitul de mână
Parteneri
×