Reclamă

Momente din culise care au pus bazele unui anime cu adevărat unic. Află care sunt cele mai bune 10 seriale anime

Ai putea crede că dacă ai văzut un anime, le-ai văzut pe toate. Există o mulțime de seriale care dovedesc contrariul. De aceea, am făcut o listă cu cele mai bune 10 seriale anime din toate timpurile.  

author Andreea Moldoveanu
Andreea Moldoveanu
Publicat: 3 septembrie 2023, 4:26 / Actualizat: 8 septembrie 2023, 16:50

Există anime-uri care sunt concepute pentru a fi suprarealiste prin subiectul lor. Altele ar putea încerca ceva diferit prin modul în care este spusă povestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune 10 seriale anime care au rămas în memoria iubitorilor acestui gen

Unele serii au stiluri de artă neobișnuite sau pot combina medii diferite. Altele pot lua turnuri interesante când vine vorba de muzică sau a dialog, cu rezultate surprinzătoare. Există câteva momente în care ceea ce s-a întâmplat în culise a făcut un anime cu adevărat unic.

În ciuda faptului că s-au remarcat, unele dintre aceste anime-uri au ajuns să devină clasice sau de cult în sine. Asta chiar dacă nu sunt neapărat ceea ce oamenii numesc anime-uri standard.

Land of the Lustrous (2017)

Land of the Lustrous este un anime CGI care se învârte în jurul unor forme de viață numite pietre prețioase. Bijuteriile au apărut, ieșind efectiv din pământ, după ce Pământul a fost devastat de meteoriți.

Reclamă

Pietrele prețioase sunt în luptă constantă împotriva lunarienilor. Ei răpesc în mod regulat pietrele și le transformă în bijuterii. Fosfofilita, sau Phos, este o bijuterie slabă care vrea să se implice în luptă. Ea primește sarcina de a crea o enciclopedie. Phos vine, de asemenea, în contact cu Cinnabar, o bijuterie considerată și mai slabă, care este ținută izolată și vrea să evadeze. Noua sarcină îi poate ajuta pe Pho și Cinnabar să atingă ceea ce își doresc.

Land of the Lustrous a fost lăudat pentru animația sa. În special pentru faptul că a putut reproduce stilul animației tradiționale și că a potrivit stilul manga original, cu CGI.

Mononoke (2007)

Mononoke este un anime horror. Se învârte în jurul „Vânzătorul de medicamente” rătăcitor și aventurile sale. El se întâlnește cu „mononoke”. Ele sunt spirite care se conectează la emoțiile umane. Pentru a exorciza corect spiritul, Vânzătorul de medicamente trebuie să descopere trei lucruri: Forma, Adevărul și Rațiunea acestuia.

Mononoke este binecunoscut pentru animația și stilul său aparte. Fiecare scenă este făcută într-o gamă largă de culori. Modelele și texturile sunt statice și dau un aspect suprarealist. The Medicine Man pretinde a fi om, deși urechile ascuțite, colții și abilitățile supranaturale sugerează altceva.

My Hero Academia (2018)

My Hero Academia este o serie de manga scrisă și ilustrată de Kōhei Horikoshi. La bază stă un one-shot realizat de același autor și publicat în volumul 5 al manga-ul Ōmagadoki Dōbutsuen cu numele de My Hero. În 11 ianuarie 2015, a fost lansat un COMIC bazat pe acest manga.

Dacă ești fan al producțiilor coreene, poți să te uiți și la aceste 5 k-drame foarte iubite.

Monogatari (2009)

Monogatari, care înseamnă „Poveste”, este bazată pe romanele ușoare cu același nume. Acțiunea se învârte în jurul lui Koyomi Araragi, un elev de liceu care se trezește în convalescență. El și-a recăpătat umanitatea în urma unui atac al unui vampir.

Seria este împărțită în diferite planuri ale poveștii, adesea cu cronologii suprapuse, fiecare având propria sa variație a „Monogatari”. Ele sunt „Bakemonogatari”, „Povestea monștrilor”, „Onimonogatari” sau „Povestea demonului”. Seria este cunoscută și pentru animația și fundalul absolut speciale.

Baccano! (2007)

Baccano! Se desfășoară în America din era prohibiției. Hoții și gangsterii sunt prinși într-o serie de evenimente care implică un elixir care poate oferi nemurirea. Problema este atunci când este confundat cu alcool la o petrecere.

Animeul, care este împărțit în trei povești, folosește o poveste anacronică, neliniară, care arată adesea scene neînțelese. De fapt, chiar primul episod arată deja finalul celor trei povești. Povestea este concepută pentru a se reuni odată ce spectatorul a terminat-o. Spectatorilor li se recomandă să urmărească anime-ul dintr-o singură vizionare.

Red Garden (2006)

Red Garden este despre patru fete din New York City. Rose, Claire, Rachel și Kate sunt atrase de fluturi ciudați pe care numai ele îi pot vedea. Curând, ele întâlnesc o femeie misterioasă și partenerul ei, care le dezvăluie un secret fetelor. De fapt, ele sunt moarte și trăiesc într-un timp împrumutat.

Pentru a supraviețui, fetele trebuie să lupte cu misterioși oameni-fiară, dacă fluturii le invocă. Pe lângă toate acestea, moartea misterioasă a celei de-a cincea fete, prietena lor Lise, poate fi legată de aceste întâmplări ciudate.

Princess Tutu (2002)

Prințesa Tutu se dovedește deja a fi un anime neobișnuit de Magical Girl. Personajul principal este o rață literală. Când se îndrăgostește de un prinț uman care și-a pierdut inima, i se oferă șansa de a deveni o fată umană numită „Ahiru” sau „Rață”.

Mai mult, i se oferă capacitatea de a deveni o fată magică pe nume Prințesa Tutu. Sarcina ei este să-i returneze bucăți din inima prințului înapoi. Din păcate, basmul se dovedește a fi exact așa: Ahiru, prințul și întregul oraș sunt prinși într-un basm literar, dar neterminat. De aceea este printre cele mai bune 10 seriale anime.

Revolutionary Girl Utena (1997)

Revolutionary Girl Utena începe cu o tânără care deplânge pierderea părinților ei. Un prinț o mângâie, inspirând-o să devină prințesă. Ani mai târziu, Utena se înscrie la o nouă școală, unde află că o colegă de clasă, Anthy, este subiectul unei serii de dueluri. Colegii de clasă se luptă pentru a o revendica ca misterioasa „Mireasă Trandafir”, scrie MovieWeb.

În mijlocul tuturor acestor dueluri este un binefăcător misterios cunoscut sub numele de „Sfârșitul lumii”. Cu toate acestea, acesta este doar începutul suprarealității. Practic, fiecare personaj poate merge înainte și înapoi între a fi un răufăcător și o victimă a circumstanțelor.

Kill la Kill (2013)

În Kill la Kill, Ryuko Matoi este un student transferat la Academia Honnouji, care se pare că este condusă de puternicul președinte al consiliului studențesc, Satsuki Kiryuin. Ordinea și controlul sunt păstrate prin Uniformele Goku, care conferă purtătorilor puteri speciale. Ele sunt acordate numai celor loiali lui Satsuki.

Cu toate acestea, Ryuko are o agendă: se uită la moartea tatălui ei și suspectează că Satsuki ar putea fi implicat. Ryuko primește ajutor de la o uniformă cunoscută sub numele de Senketsu și o lamă care poate lua uniformele Goku. Cu toate acestea, pe măsură ce Ryuko descoperă originile misterioase ale Fibrelor Vieții care dau uniformelor puterea lor, ea va afla adevărata ei legătură cu Satsuki.

JoJo’s Bizarre Adventure (2012)

JoJo’s Bizarre Adventure se învârte în jurul membrilor familiei Joestar, fiecare poreclit JoJo. Ei luptă cu forțele supranaturalului. Fiecare JoJo are sarcina de a forma aliați și de a-și valorifica puterea. De obicei, puterea apare în manifestări numite Standuri.

JoJo’s Bizarre Adventure este renumită în special pentru utilizarea aluziilor la modă și la muzica pop și rock occidentală. Seria este, de asemenea, binecunoscută pentru stilul său, care combină tehnici de artă clasică și occidentală, culori strălucitoare și multe poze.

Te-ar mai putea interesa
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Recomandările ZUTV.ro
1
Andreea Bălan, într-o ținută sexy, neagră, în platoul Te cunosc de Undeva
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Victor Cornea a împlinit 30 de ani, iar ziua sa de naștere a fost sărbătorită așa cum se cuvine. De cine? De nimeni alta decât femeia care acum îi...
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
2
Jungkook are un look nou pe care și l-a etalat pe scenă alături de dansatorii lui
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Jungkook de la BTS a lansat o nouă versiune a cântecului său solo „Seven”. Este o versiune „Alesso Remix”. Folosindu-se de această ocazie, s-a văzut că Jungkook are un look nou cu care a...
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
3
Delia, într-o ținută de culoare închisă, zâmbitoare, fotografiată pe un fundal gri
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
Delia este o femeie frumoasă, sexy, de succes, cu o carieră de invidiat în spate. Așa cum multe vedete o fac, artista își ține fanii la curent cu fotografii și din viața sa personală,...
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
4
Kelly Osbourne, pe stradă, cu copilul în căruț
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
Sharon este o bunica mândră. Ea a postat imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne, Sidney, și cu ceilalți nepoți pe care îi are. Fanii au fost imediat cuceriți de cei mici. Fosta co-gazdă...
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
5
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Aici este machiat[ de profesioni;ti ;i poart[ o rochie neagră cu un decolteu foarte generos
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cântăreața și-a arătat frumusețea naturală într-un clip pe care l-a postat pe rețelele sociale. Scopul a fost unul precis, iar fanii au reacționat imediat. Vedeta, în vârstă de...
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Parteneri
×