Reclamă

Momente din culise care au pus bazele unui anime cu adevărat unic. Află care sunt cele mai bune 10 seriale anime

Ai putea crede că dacă ai văzut un anime, le-ai văzut pe toate. Există o mulțime de seriale care dovedesc contrariul. De aceea, am făcut o listă cu cele mai bune 10 seriale anime din toate timpurile.  

author Andreea Moldoveanu
Andreea Moldoveanu
Publicat: 3 septembrie 2023, 4:26 / Actualizat: 8 septembrie 2023, 16:50
Momente din culise care au pus bazele unui anime cu adevărat unic. Află care sunt cele mai bune 10 seriale anime
My Hero Academia este o serie de manga scrisă și ilustrată de Kōhei Horikoshi / Profimedia Images

Există anime-uri care sunt concepute pentru a fi suprarealiste prin subiectul lor. Altele ar putea încerca ceva diferit prin modul în care este spusă povestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune 10 seriale anime care au rămas în memoria iubitorilor acestui gen

Unele serii au stiluri de artă neobișnuite sau pot combina medii diferite. Altele pot lua turnuri interesante când vine vorba de muzică sau a dialog, cu rezultate surprinzătoare. Există câteva momente în care ceea ce s-a întâmplat în culise a făcut un anime cu adevărat unic.

În ciuda faptului că s-au remarcat, unele dintre aceste anime-uri au ajuns să devină clasice sau de cult în sine. Asta chiar dacă nu sunt neapărat ceea ce oamenii numesc anime-uri standard.

Land of the Lustrous (2017)

Land of the Lustrous este un anime CGI care se învârte în jurul unor forme de viață numite pietre prețioase. Bijuteriile au apărut, ieșind efectiv din pământ, după ce Pământul a fost devastat de meteoriți.

Reclamă

Pietrele prețioase sunt în luptă constantă împotriva lunarienilor. Ei răpesc în mod regulat pietrele și le transformă în bijuterii. Fosfofilita, sau Phos, este o bijuterie slabă care vrea să se implice în luptă. Ea primește sarcina de a crea o enciclopedie. Phos vine, de asemenea, în contact cu Cinnabar, o bijuterie considerată și mai slabă, care este ținută izolată și vrea să evadeze. Noua sarcină îi poate ajuta pe Pho și Cinnabar să atingă ceea ce își doresc.

Land of the Lustrous a fost lăudat pentru animația sa. În special pentru faptul că a putut reproduce stilul animației tradiționale și că a potrivit stilul manga original, cu CGI.

Mononoke (2007)

Mononoke este un anime horror. Se învârte în jurul „Vânzătorul de medicamente” rătăcitor și aventurile sale. El se întâlnește cu „mononoke”. Ele sunt spirite care se conectează la emoțiile umane. Pentru a exorciza corect spiritul, Vânzătorul de medicamente trebuie să descopere trei lucruri: Forma, Adevărul și Rațiunea acestuia.

Mononoke este binecunoscut pentru animația și stilul său aparte. Fiecare scenă este făcută într-o gamă largă de culori. Modelele și texturile sunt statice și dau un aspect suprarealist. The Medicine Man pretinde a fi om, deși urechile ascuțite, colții și abilitățile supranaturale sugerează altceva.

My Hero Academia (2018)

My Hero Academia este o serie de manga scrisă și ilustrată de Kōhei Horikoshi. La bază stă un one-shot realizat de același autor și publicat în volumul 5 al manga-ul Ōmagadoki Dōbutsuen cu numele de My Hero. În 11 ianuarie 2015, a fost lansat un COMIC bazat pe acest manga.

Dacă ești fan al producțiilor coreene, poți să te uiți și la aceste 5 k-drame foarte iubite.

Monogatari (2009)

Monogatari, care înseamnă „Poveste”, este bazată pe romanele ușoare cu același nume. Acțiunea se învârte în jurul lui Koyomi Araragi, un elev de liceu care se trezește în convalescență. El și-a recăpătat umanitatea în urma unui atac al unui vampir.

Seria este împărțită în diferite planuri ale poveștii, adesea cu cronologii suprapuse, fiecare având propria sa variație a „Monogatari”. Ele sunt „Bakemonogatari”, „Povestea monștrilor”, „Onimonogatari” sau „Povestea demonului”. Seria este cunoscută și pentru animația și fundalul absolut speciale.

Baccano! (2007)

Baccano! Se desfășoară în America din era prohibiției. Hoții și gangsterii sunt prinși într-o serie de evenimente care implică un elixir care poate oferi nemurirea. Problema este atunci când este confundat cu alcool la o petrecere.

Animeul, care este împărțit în trei povești, folosește o poveste anacronică, neliniară, care arată adesea scene neînțelese. De fapt, chiar primul episod arată deja finalul celor trei povești. Povestea este concepută pentru a se reuni odată ce spectatorul a terminat-o. Spectatorilor li se recomandă să urmărească anime-ul dintr-o singură vizionare.

Red Garden (2006)

Red Garden este despre patru fete din New York City. Rose, Claire, Rachel și Kate sunt atrase de fluturi ciudați pe care numai ele îi pot vedea. Curând, ele întâlnesc o femeie misterioasă și partenerul ei, care le dezvăluie un secret fetelor. De fapt, ele sunt moarte și trăiesc într-un timp împrumutat.

Pentru a supraviețui, fetele trebuie să lupte cu misterioși oameni-fiară, dacă fluturii le invocă. Pe lângă toate acestea, moartea misterioasă a celei de-a cincea fete, prietena lor Lise, poate fi legată de aceste întâmplări ciudate.

Princess Tutu (2002)

Prințesa Tutu se dovedește deja a fi un anime neobișnuit de Magical Girl. Personajul principal este o rață literală. Când se îndrăgostește de un prinț uman care și-a pierdut inima, i se oferă șansa de a deveni o fată umană numită „Ahiru” sau „Rață”.

Mai mult, i se oferă capacitatea de a deveni o fată magică pe nume Prințesa Tutu. Sarcina ei este să-i returneze bucăți din inima prințului înapoi. Din păcate, basmul se dovedește a fi exact așa: Ahiru, prințul și întregul oraș sunt prinși într-un basm literar, dar neterminat. De aceea este printre cele mai bune 10 seriale anime.

Revolutionary Girl Utena (1997)

Revolutionary Girl Utena începe cu o tânără care deplânge pierderea părinților ei. Un prinț o mângâie, inspirând-o să devină prințesă. Ani mai târziu, Utena se înscrie la o nouă școală, unde află că o colegă de clasă, Anthy, este subiectul unei serii de dueluri. Colegii de clasă se luptă pentru a o revendica ca misterioasa „Mireasă Trandafir”, scrie MovieWeb.

În mijlocul tuturor acestor dueluri este un binefăcător misterios cunoscut sub numele de „Sfârșitul lumii”. Cu toate acestea, acesta este doar începutul suprarealității. Practic, fiecare personaj poate merge înainte și înapoi între a fi un răufăcător și o victimă a circumstanțelor.

Kill la Kill (2013)

În Kill la Kill, Ryuko Matoi este un student transferat la Academia Honnouji, care se pare că este condusă de puternicul președinte al consiliului studențesc, Satsuki Kiryuin. Ordinea și controlul sunt păstrate prin Uniformele Goku, care conferă purtătorilor puteri speciale. Ele sunt acordate numai celor loiali lui Satsuki.

Cu toate acestea, Ryuko are o agendă: se uită la moartea tatălui ei și suspectează că Satsuki ar putea fi implicat. Ryuko primește ajutor de la o uniformă cunoscută sub numele de Senketsu și o lamă care poate lua uniformele Goku. Cu toate acestea, pe măsură ce Ryuko descoperă originile misterioase ale Fibrelor Vieții care dau uniformelor puterea lor, ea va afla adevărata ei legătură cu Satsuki.

JoJo’s Bizarre Adventure (2012)

JoJo’s Bizarre Adventure se învârte în jurul membrilor familiei Joestar, fiecare poreclit JoJo. Ei luptă cu forțele supranaturalului. Fiecare JoJo are sarcina de a forma aliați și de a-și valorifica puterea. De obicei, puterea apare în manifestări numite Standuri.

JoJo’s Bizarre Adventure este renumită în special pentru utilizarea aluziilor la modă și la muzica pop și rock occidentală. Seria este, de asemenea, binecunoscută pentru stilul său, care combină tehnici de artă clasică și occidentală, culori strălucitoare și multe poze.

Te-ar mai putea interesa
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Trece-le pe listă! Care sunt cele mai bune seriale din ultimii ani, potrivit fanilor
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Cum ar fi arătat Snoop Dogg dacă juca în cele mai tari seriale. Inteligența artificială are răspunsul!
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Ce filme și seriale se lansează în luna aprilie pe Netflix
Recomandările ZUTV.ro
1
Camila Cabello îmbrăcată cu un top negru fără mâneci în timp ce vorbește la microfon
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani: „A fost, la propriu, o partidă de dragoste. A fost minunat”
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani cu expertul în relații Matthew Hussey. Diva a vorbit despre prima ei dragoste în cadrul unui interviu pentru podcastul „Armchair Expert”. De-a...
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani: „A fost, la propriu, o partidă de dragoste. A fost minunat”
2
Taylor Swift îmbrăcată cu o bluză bleumarin cu pietricele strălucitoare și fustă asortată
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Participanții au filmat-o pe cântăreață manevrănd problema vestimentară perfect. Fiecare spectacol din cadrul turneului „Eras Tour” se întinde pe parcursul a peste 3,5...
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
3
Jennifer Lopez îmbrăcată într-o rochie aurie strălucitoare cu decolteu adânc
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”, în contextul zvonurilor despre despărțirea ei de Ben Affleck
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”. Diva a vorbit despre sentimentele ei la premiera filmului „Atlas”. În prezent, Jennifer Lopez și actualul ei soț, Ben Affleck, locuiesc separat. În ciuda faptului...
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”, în contextul zvonurilor despre despărțirea ei de Ben Affleck
4
Riley Keough îmbrăcată într-un top gri strălucitor cu floricele colorate
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley: „Aceste documente sunt false!”
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley. Nepoata interpretului a depus o plângere oficială pe 15 mai. Un ordin de restricție temporară care oprește vânzarea proprietății din Memphis, Tennessee, a...
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley: „Aceste documente sunt false!”
5
Fiica lui Eminem și soțul ei îmbrăcați elegant într-un costum bej și o rochie albă
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Dansul tată-fiică a fost unul dintre cele mai importante momente ale evenimentului. Hailie și McClintock s-au cunoscut în 2016, la Michigan State University. Cei doi au avut o relație...
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Parteneri
×