(P) Cum ne îmbrăcăm când călătorim? Dar când ne căsătorim? Știați despre regulile acestea nescrise?

Codurile vestimentare variază enorm de la o țară la alta și reflectă cultura acestora. În calitate de femei, adesea, atunci când ne facem bagajele, constatăm că nu știm ce să luăm, deoarece nu suntem sigure că hainele noastre vor funcționa în țara de destinație. Așadar, cum ne îmbrăcăm când călătorim? Ce rochii de damă luăm la noi pentru diferite țări?

author Andrada Marinica
Andrada Marinica
Publicat: 19 aprilie 2024, 6:10 / Actualizat: 19 aprilie 2024, 12:18

Voi putea purta pantalonii mei scurți preferați? Voi putea purta rochii de damă scurte sau mulate? Dacă vă puneți aceste întrebări, este perfect normal. Obiceiurile variază de la o țară la alta, iar noi nu suntem întotdeauna bine informați. În acest articol, vă vom da câteva sfaturi și ponturi despre ce să împachetați și cum să vă îmbrăcați atunci când călătoriți.

Cum ne îmbrăcăm când călătorim?

În primul rând, am dori să subliniem că scopul acestui articol nu este de a restricționa alegerile noastre vestimentare în materii de rochii de damă și nici de a sugera că nu ar trebui să avem libertatea de a purta ceea ce dorim. Dimpotrivă, își propune să răspundă la o întrebare crucială: cum ar trebui să ne îmbrăcăm atunci când călătorim, respectând în același timp normele culturale și sociale ale țării pe care o vizităm?

Probabil că v-ați întrebat deja dacă acele rochii de damă decoltate sau scurte, de exemplu, sunt potrivite pentru călătoria voastră. Standardele vestimentare variază considerabil între Occident și restul lumii. Atunci când călătorim, este adesea mai bine să respectăm codurile vestimentare locale pentru a evita să atragem atenția nedorită sau să creăm situații inconfortabile.

Dacă este o țară turistică

Dacă călătoriți în țări turistice occidentale, atunci vor fi puține schimbări față de ceea ce sunteți obișnuiți. Îmbrăcămintea pentru femei rămâne mai mult sau mai puțin liberă, deși în unele țări, niște rochii de damă scurte pot atrage atenția. Unele țări, cum ar fi Thailanda și Turcia, sunt obișnuite să primească turiști, dar sunt încă destul de conservatoare în ceea ce privește îmbrăcămintea femeilor.

Dacă este o țară conservatoare

În țările cu majoritate musulmană, codurile vestimentare pot fi mai stricte, cu accent pe modestie. More is less! Regula pentru femei rămâne discreția. În multe țări din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită și Iranul, femeilor li se cere să poarte rochii de damă largi, în culori neutre, să nu-și arate umerii sau gleznele și să-și acopere părul.

Cum ar trebui să te îmbraci în locurile religioase

Vizitarea locurilor religioase presupune, în general, o îmbrăcăminte adecvată, cu haine care să acopere capul, indiferent dacă vizitați o biserică, o moschee sau un templu budist. Unele destinații, în special siturile religioase musulmane, pot impune femeilor să își acopere capul. Umerii trebuie, de asemenea, să fie acoperiți. Evitați, așadar, acele rochii de damă prea scurte sau decoltate. 

În general, este mai acceptabil să purtați rochii de damă mulate și/sau scurte în capitalele și orașele mari decât în zonele mai îndepărtate (și, prin urmare, mai puțin turistice). Locuitorii marilor orașe sunt mai mult influențați de moda occidentală și, prin urmare, sunt conștienți de faptul că, în anumite culturi, femeile se pot îmbrăca în rochii de scurte sau strâmte.

În mod similar, există diferențe în ceea ce privește cultura vestimentară în cadrul unui oraș, în funcție de zona pe care o vizitați. Unele cartiere sunt foarte deschise la moda occidentală, în timp ce altele sunt mai tradiționale. Aflați mai multe atunci când ajungeți.

Rochii de mireasă: scurte și mulate sau exclus?

Am povestit despre cum să vă îmbrăcați când călătoriți, dar când vă căsătoriți? Există oare o regulă nescrisă și aici? Dacă înainte era exclus să purtați rochii de mireasă scurte și mulate (vă imaginați bunicile noastre în astfel de rochii de mireasă? 😊), acum, chiar și în România, lumea este mai relaxată. Există rochii de mireasă de toate felurile și culorile, iar nunțile nu mai sunt atât de conservatoare. 

Sfaturi pentru alegerea unei rochii de mireasă

Dincolo de a ține cont de forma corpului tău, de țesătură, de nuanța pielii și de preferințele personale, știați că mai sunt și alte lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când vă uitați după rochii de mireasă?

Stabiliți un buget. Acest lucru vă va ajuta să știi ce rochii de mireasă poți include printre favoritele tale și pe care nu.

Alegeți cu grijă cine vă va însoți. Când mergeți la magazinele de rochii de mireasă, luați cu voi persoanele de încredere, pentru ca acestea să vă sfătuiască bine: mama, sora, prietena cea mai bună. Ele vă cunosc mai bine decât oricine altcineva și știu ce vă place și în ce vă stă bine.

Încercați mai multe modele. Profitați de ocazia de a încerca mai multe look-uri. Rochii de damă scurte, lungi, alb pur sau alb șampanie, roz, etc. Faceți-vă de cap!

Optați pentru confort. Veți purta această ținută timp de multe ore în ziua nunții, așa că ea trebuie să fie cât mai confortabilă. Pentru asta, atunci când o probați, dansați în ea, mișcați brațele, etc.

Rochia de mireasă trebuie să vorbească despre tine. Așa că, de exemplu, dacă sunteți o romantică înrăită, de ce să nu optați pentru o rochie de mireasă cu flori?

Momentul potrivit. Cel mai bine este să începeți să vă uitați la rochii mireasă cu 7-9 luni înainte de ziua cea mare, pentru a nu intra în criză de timp, dacă nu vă găsiți rapid rochia perfectă.

whatsapp share pinterest share
Recomandările ZUTV.ro
1
Camila Cabello îmbrăcată cu un top negru fără mâneci în timp ce vorbește la microfon
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani: „A fost, la propriu, o partidă de dragoste. A fost minunat”
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani cu expertul în relații Matthew Hussey. Diva a vorbit despre prima ei dragoste în cadrul unui interviu pentru podcastul „Armchair Expert”. De-a...
Camila Cabello a dezvăluit că și-a pierdut virginitatea la 20 de ani: „A fost, la propriu, o partidă de dragoste. A fost minunat”
2
Taylor Swift îmbrăcată cu o bluză bleumarin cu pietricele strălucitoare și fustă asortată
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Participanții au filmat-o pe cântăreață manevrănd problema vestimentară perfect. Fiecare spectacol din cadrul turneului „Eras Tour” se întinde pe parcursul a peste 3,5...
Taylor Swift și-a desfăcut rochia în timpul concertului său din Suedia. Fanii prezenți la spectacol au fost uimiți: „Este atât de umană”
3
Jennifer Lopez îmbrăcată într-o rochie aurie strălucitoare cu decolteu adânc
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”, în contextul zvonurilor despre despărțirea ei de Ben Affleck
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”. Diva a vorbit despre sentimentele ei la premiera filmului „Atlas”. În prezent, Jennifer Lopez și actualul ei soț, Ben Affleck, locuiesc separat. În ciuda faptului...
Jennifer Lopez a mărturisit că se simte „neînțeleasă uneori”, în contextul zvonurilor despre despărțirea ei de Ben Affleck
4
Riley Keough îmbrăcată într-un top gri strălucitor cu floricele colorate
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley: „Aceste documente sunt false!”
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley. Nepoata interpretului a depus o plângere oficială pe 15 mai. Un ordin de restricție temporară care oprește vânzarea proprietății din Memphis, Tennessee, a...
Riley Keough a contestat vânzarea „frauduloasă” a casei lui Elvis Presley: „Aceste documente sunt false!”
5
Fiica lui Eminem și soțul ei îmbrăcați elegant într-un costum bej și o rochie albă
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Dansul tată-fiică a fost unul dintre cele mai importante momente ale evenimentului. Hailie și McClintock s-au cunoscut în 2016, la Michigan State University. Cei doi au avut o relație...
Fiica lui Eminem s-a căsătorit. Hailie Jade Scott și Evan McClintock au avut o nuntă restrânsă, la care au fost prezenți doar prietenii apropiați și familia
Parteneri
×