De ce spunem asta? Pentru că există televizoare smart care permit conectarea la internet, oferind oportunități nenumărate, cum ar fi accesarea platformelor de streaming sau oglindirea ecranului telefonului.
La ce să fii atent atunci când îți alegi televizorul
Televizoarele devin din ce în ce mai avansate, totuși nu ne vom apuca să le lăudăm pe parcursul întregului articol. În schimb, o să îți vorbim în mare despre ele, ca să îți fie mai ușor să le alegi. De ce? Gândește-te la tehnologia care avansează într-un ritm foarte alert. Probabil că ți-e greu să ții pasul cu toate chestiile noi care apar pe piață.
În realitate, nu trebuie să știi fiecare tehnologie. Ci doar câteva lucruri basic despre televizoare, astfel încât să îți fie mai ușor să le alegi. Deci, dacă te gândeai să îți achiziționezi un nou televizor, ai nimerit unde trebuie.
Mărimea televizorului
Un mit legat de televizoare este că dimensiunea ecranului reprezintă cel mai important aspect. Că un ecran mare înseamnă automat și un televizor de calitate. Dar acest lucru este doar parțial adevărat. Poți alege un televizor cu o diagonală mare, chiar și de doi metri, dar trebuie să acorzi atenție și rezoluției. Poți avea cel mai mare televizor, dar dacă rezoluția nu este pe măsura diagonalei, vei avea o imagine neclară.
Să luăm un exemplu ipotetic. Un televizor mic poate reda imagini mai clare decât un TV OLED foarte mare, dar cu o rezoluție mică. De ce? Pentru că rezoluția, așa cum am menționat anterior, joacă un rol foarte important. Și mai important de reținut este că dacă vrei un televizor cu o diagonală impresionantă, trebuie să te asiguri că acesta are și o rezoluție pe măsură.
Rezoluția
Dacă tot am vorbit despre ea mai sus, haide să aprofundăm și să-ți explicăm, fără prea multe tehnicalități, ce e această rezoluție. În mare, rezoluția reprezintă modul în care pixelii sunt aranjați pe ecran. Și dacă tot este din ce în ce mai la modă rezoluția 4K la televizoare, haide să discutăm concret pe ea. Rezoluția 4K înseamnă că ai 3840 de pixeli dispuși pe orizontală și 2160 dispuși pe verticală. Însă, dacă nu ești interesat de o imagine clară ca lacrima la televizor poți opta și pentru unul cu rezoluție Full HD, adică 1920 de pixeli pe orizontală pe 1080 pe verticală.