Halloween-ul bate la ușă! Dacă nu ai făcut rost de costum încă sau nu ai inspirație și nu știi în ce să te costumezi, avem noi câteva idei pentru tine.

Costumele inspirate din filme și seriale celebre sunt întotdeauna o idee bună. Și nu vorbim despre clasicele costume de Batman, Superman, Spiderman sau CatWoman, de care toată lumea s-a săturat. Te poți inspira din serialele tale preferate pentru un outfit original și care să te reprezinte.

E suficient să deschizi Netflix-ul sau aplicația HBO Go și îți vor veni o mulțime de idei. Iar dacă vrei câteva sugestii ușor de găsit și de pus în practică, am ales noi pentru tine niște ținute. Nici nu e nevoie să îți bați capul prea mult.

”La Casa de Papel” e un serial despre care a auzit toată lumea a auzit despre el, dacă nu l-a și văzut. Un costum precum al hoților cu nume de orașe poate fi o idee excelentă. Ai nevoie doar de o salopetă roșie și o mască de Dali, pe care le găsești de cumpărat online. Poți apela la un croitor pentru salopetă și să comperi doar masca. Armele (de jucărie, evident) sunt opționale.

Trick or treat! Opt idei de ținute de Halloween, inspirate din cele mai tari seriale

Dacă tot ai făcut rost de salopeta roșie, poți să te costumezi într-un personaj din ”Squid Game”. Tot ce trebuie să faci este să schimbi masca de Dali cu una neagră, cu simbol geometric. Dacă nu o găsești ca atare, o poți confecționa acasă. Pe net găsești idei și tutoriale care să te ajute.

Apropo de ”Squid Game”, poți să alegi să fii un personaj din tabăra jucătorilor pentru petrecerea de Halloween. Tot ce trebuie să faci este să schimbi costumul. Ai nevoie de un trening lejer, de culoare turcoaz închis. Sticker-ul cu numărul ți-l poți face tu și lipi în piept. Pe site-uri precum Amazon sau Ebay găsești treninguri exact ca acelea din serial și încă mai ai timp să comanzi. Asta dacă te inspiră alegerea.

Trick or treat! Opt idei de ținute de Halloween, inspirate din cele mai tari seriale

Și dacă tot am vorbit despre salopete și uniforme, un alt serial din care te poți inspira este ”Vis a vis”. În această producție le regăsim pe actrițele care le-au interpretat pe Nairobi și pe Alicia Sierra în ”La Casa de Papel”. Tot ce ai nevoie este un trening galben, simplu, și un tricou alb. Gata, acum te poți transforma în orice deținută din serial.

Fetelor, dacă nu v-au inspirat ideile de mai sus, puteți să vă costumați în personajele din ”The Handmaid’s Tale”. By the way, este unul dintre cele mai bune seriale de pe HBO. O pelerină roșu închis și o bonetă albă sunt tot ce aveți nevoie pentru a intra în rolul unei slujitoare, de Halloween.

Dacă vreți să fiți în tabăra personajelor negative, aka soțiile de comandanți, apelați la un outfit de culoare turcoaz. Poate fi orice: o rochie, un deux-pieces, un palton sau o pelerină.

Trick or treat! Opt idei de ținute de Halloween, inspirate din cele mai tari seriale

Apropo de turcoaz, dacă aveți o fustă și un taior cu nasturi, mai adăugați o cămașă albă, o pereche de pantofi stiletto și aveți o nouă variantă de costum de Halloween. Ținuta este inspirată din serialul ”Snowpiercer”, iar Melanie sau Ruth sunt personaje foarte puternice, în pielea cărora puteți intra.

Dacă vă plac ținutele de epocă, serialul ”Bridgerton” este o sursă nesecată de inspirație. Din primul până în ultimul episod apar zeci de rochii de bal, numai bune pentru seara de Halloween. Găsiți astfel de ținute de închiriat, la tot felul de magazine dedicate. Așa că nu trebuie să vă faceți griji că nu mai aveți ce face cu rochia după. Coafura cu bucle sau coc este un must, iar mănușile lungi și evantaiul trebuie să facă parte din recuzita oricărei domnițe.

Trick or treat! Opt idei de ținute de Halloween, inspirate din cele mai tari seriale