Așa cum pun pasiune în muzică și dans, așa pun pasiune și în călătoriile pe care le am. 
Din fiecare țară sau oraș în care ajung, trebuie neapărat să mă îmbogațesc spiritual cu ceva. 
Curiozitatea mea nu are limite și ador să descopăr lucruri noi, culturi și civilizații interesante. 

Egiptul m-a frapat prin monumentele istorice și prin imensitatea lor. 
La piramide am avut ocazia să pătrund într-una dintre ele și am avut un sentiment foarte ciudat. În Valea Regilor am văzut mumia și mormântul lui Tutankhamun. 
La muzeul de istorie din Cairo am văzut cea mai impresionantă colecție de mumii din lume, iar în Luxor am văzut cele mai mari statui. 

Totodată am rămas profund uimită să văd cum oamenii trăiesc în case neterminate, nefinisate, fără fereste, cum nu există posibilități de a face și menține curațenia pe străzi și cum la tot pasul trebuie să negociezi prețul propus "la prima strigare". 

Se spune că: dacă s-ar dori, cu banii de pe turismul dintr-o zi din Egipt, s-ar face curățenie în toată țara, dar nu se întâmplă așa, din păcate. 

Am plecat cu o fericire în suflet pentru că am văzut lucruri extraordinare, am învățat și citit cu drag despre cultura egipteană, dar și cu o mâhnire că lucrurile ar putea să fie altfel pentru oamenii de acolo, că ar putea trăi mai bine. 

Prin comparație, realizez din nou, ce țară frumoasă avem și sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile minunate de aici și pentru oamenii frumoși de aici.