Dacă nici lui The Weeknd nu îi merge extraordinar de bine, atunci nu știm cui! Artistul a fost mereu în topul preferințelor fanilor și a lansat hituri pe bandă rulantă. Însă, anul acesta a fost pe val mai mult ca niciodată, iar confirmarea vine din partea celor de la Guiness Book.

Nici bine nu au trecut primele trei luni din an, că The Weeknd se laudă cu performanțe la care alții nici nu visează. Abel a primit cea mai râvnită confirmare din partea celor de la Cartea Recordurilor. Anii întregi de muncă și creație au dat roade. În prezent, nimeni nu a mai egalat ceea ce a făcut The Weeknd de-a lungul timpului. Mai exact, acesta a fost numit de Guiness Book drept cel mai popular artist al planetei. Partea interesantă abia acum urmează! Se pare că pentru acest titlu nu-i suflă nimeni în ceafă.

The Weeknd s-a detașat considerabil de restul colegilor din industrie, iar podiumul îi aparține în totalitate. Acest statut l-a primit după ce a devenit singurul artist din lume cu peste 100 de milioane de ascultători, lunar, pe Spotify. În prezent, are 114 milioane de ascultători și este primul artist din lume care a ajuns la această cifră. Pe locul doi, cu 82,4 milioane se află Miley Cyrus. În același top se regăsesc și Shakira (81.6 milioane), Ariana Grande (80.6 milioane) și Taylor Swift (80.2 milioane). Lista este completată de Rihanna (78.5 milioane) și Ed Sheeran (77.5 milioane).

The Weeknd este de neoprit

Popularitatea de pe Spotify a lui The Weeknd a crescut după ce a lansat remixul „Die for you”, alături de Ariana Grande. Piesa a devenit virală pe TikTok și a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100. „Die for you” a devenit a șaptea piesă a lui Abel, dar și a Arianei care reușește această performanță.

„Die for you” a fost cea de-a patra colaborare a artiștilor. Ariana și The Weeknd au la activ piesele “Love Me Harder” (2014), “Off the Table” (2020) și “Save Your Tears” (2021). Varianta originală de la „Die for you” a fost lansată în 2016 și face parte de pe albumul „Starboy”. Piesa a ajuns în topuri șase ani mai târziu și este cea mai mare urcare din istorie a unei melodii care nu este dedicată sezonului de iarnă. De obicei, astfel de performanțe bifa Mariah Carey cu „All I want for Christmas”, piesă ce ajunge în topuri în fiecare an, în sezonul de iarnă.

„Starboy” a fost și el cel de-al treilea album al lui The Weeknd care a ajuns în Billboard. Înainte de asta, terenul a fost tatonat de „Beauty Behind the Madness” (2015) și „After Hours” (2020). Doar Michael Jackson a mai reușit o asftel de performanță pentru un artist de gen masculin.