Daft Punk a fost unul dintre cei mai de succes electronic duo din toate timpurile. Băieții au bifat colaborări impresionante, iar „Starboy” și „Get lucky” sunt unele dintre cele mai cunoscute hituri din portofoliul lor. Din păcate, în urmă cu doi ani, trupa s-a detrămat, dar se pare că unul dintre membrii Daft Punk își va încerca norocul pe cont propriu.

„Better late than never”, asta ar putea spune fanii Daft Punk. Co-fondatorul trupei, Thomas Bangalter și-a scos masca pentru prima dată. Nimic nu a fost întâmplător, ci în spatele acestui gest stă o ocazie specială. Și anume, primul album pe care acesta în lansează pe cont propriu. „Mythologies” va apărea pe 7 aprilie, iar Thomas speră că va avea măcar același succes ca pe vremea Daft Punk.

Homen-Christo și Bangalter au devenit faimoși tocmai datorită misterului pe care îl ascundeau în spatele măștilor. Daft Punk nu și-au arătat niciodată adevăratele fețe, nici măcar pe covorul de la Grammy. DJ-ii au purtat căști chiar și atunci când au apărut, pentru câteva secunde în „Tron: Legacy”.

Daft Punk au lansat cel de-al patrulea și ultimul lor album, „Random Access Memories” în 2013. Mai apoi, în 2021 au anunțat despărțirea, dar s-au reunit anul trecut pentru a marcat 25 de ani de la lansarea albumului de debut. Duo-ul a câștigat 7 premii Grammy, inclusiv la categoriile „album of the year” și „record of the year”.

Daft Punk și-a anunțat despărțirea printr-un mesaj postat online

Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo, cei doi băieți de la Daft Punk, și-au anunțat fanii prin intermediul unui filmuleț că trupa se desparte. Clipul de opt minute, intitulat ”Epilogue”, conține secvențe din filmult ”Electroma”, realizat de Daft Punk în 2006. Secvența prin care au ales să le dea vestea fanilor este una în care cei doi membri ai trupei merg prin deșert îmbrăcați în costumele lor celebre de roboți. Își iau adio, iar apoi unul dintre ei se autodistruge. 

Băieții de la Daft Punk cântau împreună din 1993, iar piesele lor au ajuns să fie cunoscute în toată lumea. Fanii muzicii electronice și nu numai țin minte și acum hituri precum ”Around The World”, ”One More Time” sau ”Get Lucky”. Trupa a lansat ultimul album în 2013. Un an mai târziu, a câștigat un premiu Grammy cu el. În 2016, au colaborat cu The Weeknd pentru piesele ”Starboy” și ”I Feel It Coming”, dar nu au mai lansat melodii proprii. 

Thomas și Guy-Manuel au fost mereu extrem de discreți și rar au apărut în public fără să poarte celebrele accesorii de roboți care le acopereau fața. ”Nu suntem performeri, nu suntem modele – nu ar fi deloc plăcut pentru oameni să ne vadă trăsăturile. Dar roboții sunt interesanți pentru oameni”, a spus, la un moment dat, Guy-Manuel pentru revista Rolling Stone.