Shakira are probleme cu legea în Spania. Artista ajunge în fața instanței, după trei ani de investigații și adunat probe. Artista ar fi ”omis” să plătească taxe și impozite către statul spaniol, în valoare de 14,5 milioane de euro. 

Probleme Shakirei cu legea nu sunt o noutate. Oamenii legii sunt gata să facă pasul pentru ca statul spaniol să-și recupereze banii pe care Shakira îi datorează. Procurorii din Barcelona au deschis un proces pe numele artistei. Aceștia o acuză că, între 2012 și 2014 nu și-a plătit dările către statul spaniol. În acea perioadă, Shak locuia acolo cu iubitul ei, Gerard Pique.

Artista s-a apărat și a argumentat că în acea perioadă locuia în Bahamas, acolo unde avea și reședința fiscală. Ba mai mult, se pare că venea în Spania doar în vizită. Avocații ei au arătat că mare parte din veniturile realizate în 2014 au provenit dintr-un turneu mondial, așadar artista a fost plecată din țară mai mult de șase luni în acel an.

Procurorii, pe de altă parte, spun că au adunat destule probe împotriva cântăreței pe durata anchetei și că au motive să o cheme în instanță. Judecătorii au admis dosarul de chemare în judecată, dar cel mai probabil avocații Shakirei vor ataca decizia, pentru a evita un proces în urma căruia artista ar putea fi trasă la răspundere pentru evaziune fiscală.

Shakira s-a mutat din Europa

Shakira și-a dorit un nou început departe de cel care i-a fost partener în ultimii 12 ani. Artista nu mai vrea să audă de Piqué, mai ales după ce s-a zvonit că motivul separării lor a fost infidelitatea fotbalistului. Shak și-a făcut bagajele și a părăsit cuibușorul de nebunii săptămânile trecute.

Artista nu doar că s-a mutat din Spania, ci s-a mutat direct din Europa. Shakira a ales să locuiască la Miami, într-o vilă de 16 milioane de euro. Acum, fiind la mai bine de 7.000 de kilometri depărtare de fostul ei iubit, artista speră să își găsească liniștea de care avea nevoie.