Pe cât de multă popularitate a generat serialul ”Squid Game” de pe Netflix, pe atât de multă îngrijorare a apărut în rândul părinților și directorilor de școli din mai multe țări din lume. Serialul-fenomen a dus la apariția unui trend periculos pe TikTok, iar părinții sunt avertizați să nu îi lase pe copii să-l urmărească. 

Thriller-ul sud-coreean care a depășit recordul de vizualizări după prima lună de la lansare a creat multe controverse și chiar a dus la apariția unor trenduri periculoase. La scurt timp după ce a apărut pe Netflix, oamenii au început să recreeze jocurile din serial în viața reală, desigur, fără crime, și să posteze pe TikTok tot felul de secvențe inspirate din serial. Imaginile au ajuns și la mulți copii care folosesc platforma și care au fost curioși să afle despre ce este vorba și să încerce și ei jocurile. Mai multe școli din Marea Britanie au trimis scrisori părinților, în care i-au avertizat că serialul este prea violent pentru a fi vizionat de copii și că nu ar trebui să le permită celor mici să-l vadă. Notificările au început să fie trimise după ce mai mulți copii au fost prinși că jucau jocuri din serial chiar la școală. Unul dintre ele era ”Red light, green light”, iar la el participau copii chiar mai mici de șapte ani. 

Un profesor de la o școală din Lincoln a declarat pentru BBC că a surprins un grup de elevi de șase ani discutând despre serial și despre cum ar putea recrea jocurile prezentate acolo. Violența extremă prezentată în ”Squid Game” îi poate afecta emoțional pe copii și îi poate împinge să comită și ei, la rândul lor, acte de violență, atrag atenția psihologii și sociologii. Chiar dacă nu au acces la contul de Netflix pentru a viziona serialul, multe scene sunt pe TikTok sau pe alte rețele de socializare, unde copiii le pot accesa fără probleme.