Reclamă

Cele mai importante 12 albume care au apărut în secolul 21

Pe lângă unele dintre cele mai populare albume pop, secolul 21 a avut multe momente care vor rămâne în istoria muzicii. Noi am făcut o listă cu cele mai importante 12 albume care au apărut în acea perioadă.

Publicat: 4 septembrie 2023, 11:22 / Actualizat: 26 septembrie 2023, 12:10
Cele mai importante 12 albume care au apărut în secolul 21
Britney Spears și Justin Timberlake zâmbesc pe covorul roșu. Ea poartă o sapcă de culoare bej și lansase deja albumul care a devenit unul dintre cele mai importante 12 albume din secolul 21 / Shutterstock

Ultimii 20 de ani au scos la lumină mulți cântăreți și multe albume deosebite în muzica pop. De la trupele de băieți care cântau R&B, la începutul anilor 2000, muzica pop a evoluat la formațiile de fete care au avut din ce în ce mai multă popularitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iată o cele mai importante 12 albume care au apărut în ultimele două decenii

Câteva recesiuni, apariția rețelelor sociale, euforie și multă dramă au condimentat lumea muzicală. de aici și variația de piese și genuri apărute.

Oricât de multe oferte aduce piața muzicală actuală, să nu uităm de albumele și artiștii care au ajutat la evoluția acestei ramuri.

Reclamă

1. „Britney” – Britney Spears (2001)

Nu poți să vorbești despre muzica secollului 21 și să nu o amintești pe regina incontestabilă a lui, Britney Spears. Ea nu numai că a contribuit la istoria muzicii acelei perioade, dar a și modelat trendurile viitoare.

Albumul care îi poartă numele, „Britney”, apărut în 2001 a făcut un pas important către o direcție mai matură a muzicii ei. Așa s-a făcut tranziția către “Overprotected” și “I’m Not a Girl, Not Yet Woman”. Britney a pășit către o muzică mai asumată și o imagine de femeie irezistibilă. Piesele “I’m a Slave 4 U” și “Boys” au marcat finalul imaginii ei de prințesă virgină. Cu albumul „Britney” a marcat trecerea către o nouă identitate muzicală și personală. Deși a creat trenduri în muzică, în 2021 Britney Spears a anunțat că nu va mai cânta. Motivul este legat de tatăl său.

2. „Justified” – Justin Timberlake (2002)

Este greu să ne amintim când nu a avut succes Justin Timberlake. În anii 90, Timberlake a devenit celebru ca membru fondator al formației ‘N Sync.

Timberlake a lansat albumele muzicale Justified (2002) și FutureSex/LoveSounds. Rapid, hit-urile „Cry Me a River” și „Rock Your Body” au ajuns în topul Billboard 200. Succesul lui solo a continuat cu single-urile „SexyBack”, „My Love” și „What Goes Around… Comes Around” care au ajuns în Billboard Hot 100.

3. „The Spirit Room” – Michelle Branch (2001)

La începutul anilor 2000 cântărețele erau fie extrem de senzuale și sexy, fie supărate pe lume și viață. Erau fie Britney Spears, fie Alanis Morisette. La un moment dat a apărut cineva care s-a situat undeva între cele două tendințe: Michelle Branch.

Ea a adus ceva nou. O combinație de acorduri rock și chitară acustică. Un album de referință pentru stilurile muzicale viitoare. Ea cânta despre dezamăgirile în dragoste și a ajuns la publicul suficient de matur la acea vreme încât să trăiască mesajul.

Albumul a influențat multe femei tinere și se spune că a influențat-o chiar pe Taylor Swift să-și ia propria chitară.

4. „The Fame” – Lady Gaga (2008)

Lady Gaga a rămas în memoria fanilor cu albumul „The Fame” și cu mesajul „fato, ai devenit cea mai bună prietenă cu băutura într-o toaletă a unui club”. Single-urile “Just Dance” și “Poker Face” au scos la rampă o artistă care nu a ajuns încă la adevăratul ei potențial. „Paparazzi” este piesa definitorie pentru Gaga.

De atunci și până în prezent Lady Gaga a tot demonstrat că se poate reinventa de nenumărate ori. Cu siguranță vom mai avea surprize din partea ei.

5. „One of the Boys” – Katy Perry (2009)

Albumul „One of the Boys” este cel de debut pentru Katy Perry. Ea mai lansase un album, la vârsta de 16 ani, cu numele ei real Kate Hudson (da, da, ai citit bine), dar nu a avut succesul la care sperase.

Cu acest album nou și cu numele de scenă ales, „Katy Perry” a ajuns rapid în topuri. Piesa „I Kissed a Girl” a ajuns numărul 1 în topurile din întreaga lume.

6. „Lemonade” – Beyoncé (2016)

Toate tabloidele au vorbit despre faptul că albumul „Lemonade” al lui Beyonce este inspirat din infidelitatea soțului ei. Artista nu a confirmat niciodată, dar este evident că a ieșit o producție cum nu s-a mai întâlnit până atunci.

S-a depus multă muncă pentru acest album, dar rezultatul a meritat toate eforturile. Pentru piesele cântate, Beyonce a colaborat cu James Blake, Kendrick Lamar și The Weeknd. Ce a ieșit a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, că Beyonce este cea mai versatilă și creativă artistă din ultimul secol. 

7. „1989” – Taylor Swift (2014)

Taylor Swift a fost una dintre artistele care s-au bucurat constant de aprecierea criticilor de muzică. Albumul a fost atât de bun, încât 7 single-uri au ajuns direct în topurile internaționale.

„Welcome to New York”, „Blank Space”, „Shake It Off”, „Style”, „Bad Blood”, „Out of the Woods”, „Wildest Dreams” au rămas în playlist-uri ani buni. „1989” este cel mai de succes album al lui Taylor Swift. 

8. „Four” – One Direction (2014)

One Direction este una dintre trupele cu un impact cultural semnificativ în secolul 21. Albumul „Four”, pe care l-au lansat în 2014, dovedea că încă mai au multe de arătat. De aceea este printre cele mai importante 12 albume din secolul 21.

Piesele “Steal My Girl” și “Night Changes” de pe acest album au devenit virale datorită TikTok-ului. Fiecare membru și-a adus aportul la scrierea versurilor pieselor de pe album. 

9. „Pop 2” – Charli XCX (2017)

Charli XCX s-a bucurat de o mare susținere în Anglia, iar albumul „Pop 2” a fost foarte bine primit în 2017. Stilul ei simplu și discret a atras multe rânduri de fani. Muzica deosebită pe care a adus-o în prim-plan a prins repede la tineri. 

10. „Body Talk” – Robyn (2010)

Piesa – statement a cântărețului suedez a devenit un imn pentru cei care erau singuri. Single-urile „Call Your Girlfriend”, „Hang With Me” și  „Indestructible” au atras atenția prin sunetul futuristic.

Albumul „Body Talk” scoate în evidență faptul că muzica pop nu trebuie să te facă mereu fericit, ci poate să fie și suficient de ritmat încât să dansezi în club.

11. „Bloom” – Troye Sivan (2018) – unul dintre cele mai importante 12 albume din secolul 21

Albumul „Bloom” scos de Troye Sivan în 2018 este rezultatul maturizării unui artist direct în fața publicului. Succesul lui a fost confirmat de cele trei single-uri “My! My! My!”, “Lucky Strike” și “Dance To This”.

Faptul că a colaborat cu Ariana Grande, arată că și fanii lui au fost încântați de evoluția lui.

12. „Emotion” – Carly Rae Jepsen (2015)

Albumul pe care l-a scos Carly Rae Jepsen în 2015, „Emotion”, a arătat clar evoluția cântăreței în cei 7 ani de carieră. Piesele “I Really Like You”, “Run Away With Me” and “Your Type” au ajuns rapid în topuri.

Chiar dacă nu a ajuns pe primele poziții în topuri, cea mai apreciată piesă de pe acest album este “Call Me Maybe”.

Te-ar mai putea interesa
Rita Ora este seducătoare într-o rochie neagră cu umerii goi. Toată lumea i-a admirat accesoriul ales pentru a întregi ținuta
Rita Ora este seducătoare într-o rochie neagră cu umerii goi. Accesoriul pe care toți fanii l-au remarcat imediat
Rita Ora este seducătoare într-o rochie neagră cu umerii goi. Accesoriul pe care toți fanii l-au remarcat imediat
Cardi B a purtat o rochie din plasă, care i-a lăsat trupul la vedere. Și-a strâns părul într-un coc și a purtat o pereche de pantofi cu toc
Cardi B a purtat o rochie din plasă, care i-a lăsat trupul la vedere. Cum a apărut vedeta într-un club din New York City
Cardi B a purtat o rochie din plasă, care i-a lăsat trupul la vedere. Cum a apărut vedeta într-un club din New York City
Doja Cat a purtat o ținută excentrică formată dintr-o rochie neagră cu un decolteu imens
Doja Cat a purtat o ținută excentrică la Săptămâna Modei de la New York. Cum s-a îmbrăcat vedeta pentru eveniment
Doja Cat a purtat o ținută excentrică la Săptămâna Modei de la New York. Cum s-a îmbrăcat vedeta pentru eveniment
Recomandările ZUTV.ro
1
Antonia și-a făcut liposucție. Aici este pe scena alături de partenerul ei, Alex Velea
Antonia și-a făcut liposucție. Imaginile pe care le-a postat recent au fost foarte apreciate de fani  
Este considerată una dintre cele mai frumoase femei din România. Cu toate acestea, face tot ce poate ca să se mențină așa. Antonia și-a făcut liposucție și nu s-a ferit să recunoască acesta lucru....
Antonia și-a făcut liposucție. Imaginile pe care le-a postat recent au fost foarte apreciate de fani  
2
Britney Spears fotografiată alături de fii ei pe vremea când aceștia erau mici
Fiii lui Britney Spears au fost văzuți alături de tatăl lor după mutarea în Hawaii. Cei trei au făcut surf în ocean
Fiii lui Britney Spears au fost văzuți alături de tatăl lor după mutarea în Hawaii. Cei trei au fost surprinși făcând surf. În imaginile apărute pe internet, frații se distrează prinzând valuri. Alături de...
Fiii lui Britney Spears au fost văzuți alături de tatăl lor după mutarea în Hawaii. Cei trei au făcut surf în ocean
3
Selena Gomez machiată și îmbrăcată într-o rochie mov
Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura „incredibilă” pe care o are cu fiicele ei
Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura „incredibilă” pe care o are cu fiicele ei. Mandy Teefey se bucură de faptul că poate petrece mai mult timp alături de fetele ei în această perioadă...
Mama Selenei Gomez este recunoscătoare pentru legătura „incredibilă” pe care o are cu fiicele ei
4
Ozzy Osbourne îmbrăcat în negru în timp ce vorbește în fața unui microfon
Ozzy Osbourne a spus că „ar fi trebuit să moară înaintea multor prieteni”. Cântărețul este uimit de faptul că a reușit să reziste până în prezent
Ozzy Osbourne a spus că „ar fi trebuit să moară înaintea multor prieteni”. Declarațiile artistului vin în urma luptei sale cu alcoolismul și dependența de droguri, dar și în urma unor probleme grave de...
Ozzy Osbourne a spus că „ar fi trebuit să moară înaintea multor prieteni”. Cântărețul este uimit de faptul că a reușit să reziste până în prezent
5
Rita Ora, poză de profil, la panou
Rita Ora a îmbrăcat o rochie transparentă. Cântăreața este în centrul atenției de fiecare dată când își face apariția în public
Rita Ora a îmbrăcat o rochie transparentă. Cântăreața a încins atmosfera cu o ținută care i-a dezvăluit toate formele. Diva a fost în centrul atenției la petrecerea plină de vedete de la „British Vogue...
Rita Ora a îmbrăcat o rochie transparentă. Cântăreața este în centrul atenției de fiecare dată când își face apariția în public
Parteneri
×