Îți place să îți faci poze prin locurile mişto prin care ajungi? Well, cui nu-i place?!? Dar...

Dacă ajungi vreodată prin zonele astea, ar fi bine să ştii că fotografiatul este interzis prin lege sau prin reguli nescrise, cu toate că sunt unele dintre cele mai vizitate locuri din lume. Ţi se pare dubios? O fi, dar nu noi facem regulile.

FOTO. 9 locuri BETON pe care oricine ar trebui să le viziteze în viața asta

În Olanda este interzis să faci poze în Cartierul Roşu din Amsterdam

Este unul dintre locurile din Europa în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Măcar de curiozitate. Celebru pentru bordelurile pe care le găseşti la tot pasul, canalele pitoreşti şi cafenelele unde substanțe interzise prin alte locuri se pot consuma la liber. Localnicii nu suportă să vadă turişti care fac poze prostituatelor din vitrinele bordelurilor. Dacă, totuşi, te încumeți să te afişezi cu un aparat foto, o faci pe propria răspundere. Unii chiar au mâncat bătaie din cauza asta, deci...

În Coreea de Sud este interzis să fotografiezi femeile fără aprobarea lor

Chiar dacă eşti într-un loc public şi faci o poză aiurea, dacă surprinzi în cadru o femeie care nu este de acord să fie fotografiată s-ar putea să te acuze de agresiune sexuală. Sancțiunile merg de la amendă aproape 9000 de dolari, până la 5 ani de închisoare.

În SUA nu ai voie să fotografiezi proprietățile private

Ştim, e greu să te abții de la a fotografia casele alea mişto ale americanilor. Dar evită să insişti prea mult asupra uneia. Iar dacă vezi vreun semn cu "Fotografiatul interzis", ia-ți gândul! Prea mulți oameni pe acolo dețin arme, aşa că nu prea merită riscul să îi faci să se simtă amenințați doar pentru că ai vrut tu o poză tare!

În Emiratele Arabe Unite este interzis să fotografiezi palatele

În Emiratele Arabe sunt multe interdicții de care trebuie să ții cont, dacă nu vrei să îți prelungeşti forțat vacanța cu câteva luni de închisoare sau dacă nu vrei să o faci mult mai scumpă decât sperai. În multe locuri este interzis fotografiatul din cauza superstițiilor locale. De asemenea, este interzis să fotografiezi clădirile guvernului, anumite poduri şi palatele şeicilor.

În Coreea de Nord este interzis fotografiatul în general.

Nu că ar fi un loc prea tentant pentru turişti, dar dacă ajungi vreodată prin Coreea de Nord e bine să ştii că nu ai voie să părăseşti hotelul fără un ghid şi că nu ai voie să faci fotografii fără permisiunea acestuia.

În Japonia este interzis să fotografiezi anumite temple şi statui.

Interdicția vine din faptul că se crede că în aceste locuri https://kotaku.com/bad-tourists-lead-to-photography-ban-at-japanese-temple-1665571850 fotografiatul ar putea deranja spiritele. Dar în unele cazuri spiritele sunt grumpy doar în anumite perioade ale anului, deci poate ai noroc, dacă ajungi vreodată în Ţara Soarelui Răsare.

În Algeria nu se fac fotografii femeilor sau obiectivelor militare.

Mai ales în sudul țării localnicii țin foarte mult la această regulă. O algeriană poate fi fotografiată doar cu acordul soțului sau al tatălui ei, pentru că se consideră că sunt proprietatea acestora. De asemenea, nu ai voie să faci poze la poduri sau obiective militare.