Cel mai mare coșmar al femeilor e, fără doar și poate, să aibă riduri. Toate încercăm tot felul de creme și tratamente pentru a le ține departe, dar facem greșeli banale, de care nu ne dăm seama. Ele sunt cele care contribuie decisiv la aspectul tern, obosit și îmbătrânit al pielii.

TOP 6 greșeli de machiaj care te fac să pari mai bătrână

1. Dormi machiată. Știm că e greu, după o noapte în club să te mai demachiezi. Dar fă un efort, durează câteva minute. Tenul tău va fi recunoscător!

2. Stai la soare și nu folosești produse cu SPF. Soarele e cel mai mare dușman al pielii și pricinpala cauză pentru care tenul îmbătrânește. Dermatologii zic că e obligatoriu să folosești protecție solară tot anul. Să nu fim, totuși, mai catolici decât Papa. Încearcă măcar în sezonul cald să respecți această regulă de aur.

3. Îți storci coșurile. Toate fetele s-au confruntat, la un moment dat, cu o formă sau alta de acnee. Folosește produse cosmetice special concepute pentru această problemă și, oricât ar fi de tentant, nu îți stoarce coșurile. Pielea e agresată și își revine mult mai greu.

4. Nu bei suficientă apă. Deși n-ai zice, hidratarea interioară e la fel de importantă ca hidratarea cu creme și seruri. Mai ales vara, e obligatoriu să bei apă suficientă.

5. Dușuri fierbinți și lungi. Apa caldă care curge și tot curge pe pielea ta afectează epiderma. Când pielea se înroșește, ar fi un semn că trebuie să ieși de sub duș.

6. Nu dormi suficient. Te-ai luptat, cu siguranță, cu niște cearcăne imense după o noapte pierdută. E doar un semn că organismul și, implicit, tenul, au nevoie de mai multă odihnă.

7. Dieta neechilibrată. Fie că mănânci după un program haotic, sau consumi prea multă sare, zahăr, alcool, prăjeli, toate au consecințe pe termen lung asupra tenului tău. Mai e nevoie să menționăm fumatul sau știi deja povestea?

8. Lucruri murdare care vin în contact cu pielea. Îți pui mâinile murdare pe față, te ștergi cu prosoape care n-au fost schimbate de mult timp sau dormi pe fețe de pernă murdare? Toate ”se răzbună” pe pielea ta.

9. Prea mult machiaj. Cremă, bază de machiaj, fond de ten, fard de obraz, pudră… Cinci straturi care îți încarcă tenul, blochează porii și nu lasă pielea să respire. Mai ales vara, încearcă să pui cât mai puține produse cosmetice pe față.

10. Clorul și toate substanțele din apă. Fie că vorbim despre apa de la duș sau apa din piscină, substanțele care se află în ea usucă pielea.