Cele mai bune filme precum „Inception” pe care să le vezi vara asta

„Inception” este unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor. Leonardo DiCaprio este în formă maximă și face un rol excepțional. Dom Cobb, personajul lui, este un hoț care poate intra în visele oamenilor. Nu durează mult până când începi să te întrebi ce este real și ce nu.

Publicat: 11 august 2023, 13:49 / Actualizat: 12 septembrie 2023, 14:18

Regizorul Christoper Nolan combină drama palpitantă cu multă emoție și secvențe de vis uimitoare. Apoi mai este sfârșitul derutant al lui Inception, care provoacă și astăzi dezbateri aprinse.

Cele mai bune filme precum Inception pe care să le vezi vara asta

Așadar, pentru toți cei care au nevoie de ceva similar de vizionat, avem cele mai bune șapte filme precum Inception pe care le puteți viziona chiar acum.

Shutter Island (2010)

Spitalul Ashecliffe de pe Insula Shutter, condus de doctorul John Cawley (Ben Kingsley), găzduiește unii dintre cei mai periculoși și nebuni criminali de pe planetă. Atunci când Rachel Solando (Emily Mortimer/Patricia Clarkson), unul dintre pacienți scapă se instalează panica.

Șeriful federal „Teddy” Daniels (Leonardo DiCaprio) și partenerul său Chuck Aules (Mark Ruffalo) sunt trimiși să investigheze. Pe măsură ce Teddy își petrece timpul în instituție, devine din ce în ce mai neclar ce face de fapt acolo.

Acest thriller psihologic este genul de film la care te gândești mult timp după ce l-ai terminat. Dacă ai fost impresionat de interpretarea grandioasă a lui DiCaprio din Inception, îl vei aprecia, cu siguranță, și în Shutter Island.

Memento (2000)

În urma unui atac brutal în care i-a fost ucisă soția, Leonard (Guy Pearce) se vede în imposibilitatea de a-și crea amintiri noi. Abandonat de poliție, este hotărât să-l vâneze pe unul dintre atacatorii care a scăpat și să-și răzbune astfel soția. În același timp, dezvoltă o relație intensă cu barmanul Natalie (Carrie-Anne Moss) care încearcă să-l ajute să-ți revină.

Memento, un alt film al lui Nolan, are semnătura lui. Sădește imediat în mintea celui care îl vede îndoiala și curiozitatea. De-a lungul filmului, Nolan te atrage alături de Leonard în încercarea lui de a găsi dreptate și răzbunare. Te face să te gândești cât de departe ai merge în situația asta?

Cele mai bune filme: Fight Club (1999)

Din cauza slujbei sale plictisitoare și și care nu-i aduce nicio mulțumire, Ed Norton se gândește ce poate să facă. Pentru a avea o ocupație care să-l mulțumească, se alătură unor grupuri care îl ajută să scape de insomnie.

Într-o noapte, găsește pe cineva complet diferit: vânzătorul de săpun Tyler Durden (Brad Pitt) care este într-o călătorie de afaceri. Acest lucru îl face să se alăture unui club de luptă subteran, a cărui primă regulă este… nu vorbi despre clubul de luptă. Lucrurile escaladează și devin din ce în ce mai violente, pe măsură ce Naratorul încearcă să găsească sensul vieții sale.

Fight Club a fost atât controversat cât și inovator la momentul lansării. Norton, Pitt și Helena Bonham-Carter au făcut roluri memorabile, în timp ce atmosfera sumbră a filmului este îmbunătățită de umor negru.

Interstellar (2014)

Fostul pilot NASA, Joseph „Coop” Cooper (Matthew McConaughey), a trecut la o viață mai liniștită ca fermier. Asta până când găsește o perturbare gravitațională în dormitorul fiicei sale. Foștii săi colegi îl încurajează să-și îmbrace încă o dată costumul spațial și să călătorească pe o nouă planetă pentru a oferi rasei umane o a doua șansă. Pentru a face acest lucru, el trebuie să ia decizia sfâșietoare de a-și părăsi familia.

La fel ca Inception, Interstellar se referă la hotărârea unui bărbat de a rămâne cu familia sa dar și de a-și îndeplini datoria morală față de omenire. Emoția călătoriei și disperarea lui Coop de a se întoarce acasă în siguranță, te țin cu sufletul la gură.

Paprika (2006)

Aparatul DC Mini (fără legătură cu benzile desenate sau filme) permite psihologilor să vadă visele oamenilor. Cu toate acestea, nu este complet terminat și ar fi foarte periculos să ajungă în mâinile greșite. Ceea ce se și întâmplă.

Animația din Paprika este frumoasă. Trecerea dintre secvențele din viața reală și cele de vis este atât de fină încât este greu de spus care este care. Filmul este absolut captivant. Acest film nu este doar pentru fanii Inception, ci și un excelent punct de pornire în lumea anime-ului.

Cele mai bune filme: Being John Malkovich (1999)

În timp ce își face treaba plictisitoare de funcționar, Craig Schwartz (John Cusack) găsește o ușă secretă care îl duce în capul actorului John Malkovich. După ce intră de cteva ori în mintea lui Malkovich, Craig decide să colaboreze cu Maxine (Catherine Keener) pentru a-și vinde experiența.

Haosul se pornește atunci când perechea caută să profite de mintea actorului, iar Craig încearcă să recapete controlul.

Această comedie fantezie întunecată a trecut cu adevărat testul timpului și rămâne la fel de populară ca întotdeauna. Acțiunea este captivantă, iar distribuția te poate convinge să dai play imediat: Cameron Diaz și Charlie Sheen împreună.

The Butterfly Effect (2004)

Dacă un fluture bate din aripi poate declanșa un efect undeva pe planetă? Acest element al teoriei haosului este premisa acestui film. Evan Treborn (Ashton Kutcher) află că poate călători înapoi în timp și poate afla ce s-a întâmplat în timpul amneziilor pe care le-a avut când era mai mic.

Acest lucru poate schimba cursul evenimentelor. Este deosebit de semnificativ pentru toate întâmplările din jurul iubirii sale din facultate, Kayleigh (Amy Smart). O poate salva Evan de soarta ei? Oare este mai bine să nu influențeze destinul?

La fel ca Inception, The Butterfly Effect este plin de secvențe asemănătoare unui vis. Filmul a primit recenzii mixte la lansare, dar premisa este interesantă. Iar felul în care joacă Ashton Kutcher este provocator deoarece personajul său se confruntă cu traume continue și învață cum să-și folosească darul.

whatsapp share pinterest share
Recomandările ZUTV.ro
1
Jennifer Lopez purtând o bustieră albă după un antrenament la sală
Jennifer Lopez a fost surprinsă la o sală de sport din Hamptons, alături de managerul ei, Benny Medina. Diva și-a etalat abdomenul tonifiat
Jennifer Lopez a fost surprinsă la o sală de sport din Hamptons alături de prietenul și managerul ei, Benny Medina, în mijlocul problemelor conjugale. Persoane din cercul de apropiați ai vedetei au dezvăluit că...
Jennifer Lopez a fost surprinsă la o sală de sport din Hamptons, alături de managerul ei, Benny Medina. Diva și-a etalat abdomenul tonifiat
2
Membrii trupei Stray Kids îmbrăcați elegant în costume negre
Stray Kids au vorbit despre motivația din spatele reînnoirii contractului lor cu JYP Entertainment: „Vom munci din greu pentru a ne arăta adevărata capacitate”
Stray Kids au vorbit despre motivația din spatele reînnoirii contractului lor cu JYP Entertainment. Grupul plănuiește să organizeze un turneu mondial pentru a-și cunoaște fanii de peste tot din lume. Stray Kids este un...
Stray Kids au vorbit despre motivația din spatele reînnoirii contractului lor cu JYP Entertainment: „Vom munci din greu pentru a ne arăta adevărata capacitate”
3
Lady Gaga îmbrăcată într-o ținută complet neagră, în timp ce cântă la microfon
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Fanii sunt în delir după ce artista a împărtășit imagini din spatele microfonului
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Cântăreața s-a întors în studio și a împărtășit câteva instantanee din spatele microfonului cu fanii de pe Instagram. Actrița din „A Star is Born”, în...
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Fanii sunt în delir după ce artista a împărtășit imagini din spatele microfonului
4
Adele îmbrăcată într-o rochie neagră cu paiete strălucitoare, în timp ce cântă la microfon
Adele a anunțat o „mare pauză” în cariera muzicală, lucru care i-a lăsat pe confuzi pe fani: „Așteptați-vă să fie de cel puțin 10 ani”
Adele a anunțat o „mare pauză” în cariera muzicală, iar fanii sunt confuzi. Ascultătorii fideli au observat un detaliu interesant despre albumele ei. Artista, în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit recent că...
Adele a anunțat o „mare pauză” în cariera muzicală, lucru care i-a lăsat pe confuzi pe fani: „Așteptați-vă să fie de cel puțin 10 ani”
5
Halsey îmbrăctă într-un top roșu și pantaloni scurti, în timp ce cântă la microfon
Halsey a dezvăluit data de lansare a single-ului „Lucky”. Cântăreața a făcut anunțul pe pagina ei de Instagram
Halsey a dezvăluit data de lansare a single-ului „Lucky”. Diva le-a oferit fanilor săi câteva indicii despre noua melodie la începutul acestei luni. Halsey și-a lansat primul EP, „Room 93”, în 2014, la scurt...
Halsey a dezvăluit data de lansare a single-ului „Lucky”. Cântăreața a făcut anunțul pe pagina ei de Instagram
Parteneri
×