Filmele Disney sunt iubite de cei mici și de cei mari, în egală măsură. Uneori, ele ascund detalii pe care nu observăm atunci când urmărim filmele. Personaje din ”Donald Duck” care apar în ”Mica Sirenă” sau obiecte cu forme... ciudate sunt doar câteva exemple.

VEZI ȘI | 7 adevăruri dureroase despre filmele Disney pe care nu ți le-a spus nimeni până acum!

Uite 9 poante pe care, probabil, nu le-ai prins când ai văzut filmele:

1. Mickey Mouse, Donald și Goofy apar în public la un recital al lui Ariel.

2. În ”Prințesa și broscoiul”, apare covorul magic al lui Aladdin.

3. Când Aladdin e atacat de tigru, ”Good kitty, get off and go” (”Bine, pisicuțo, pleacă de aici”), dar unii oameni înțeleg ”Some teenagers take off their clothes” (”Unii adolescenți se dezbracă”)

4. Mai țineți minte filmul cu șoricei ”The Rescuers”? A avut un succes foarte mare la vremea lui, dar a fost retras de pe piață din cauză că, într-un cadru, apare o femeie dezbrăcată.

5. În ”Regele Leu”, unii oameni văd silueta unei femei goale pe fața lui Mufasa. 

VEZI ȘI | TOP 10 lucruri pe care nu le știai despre desenele animate din copilărie

6. Pinocchio își face apariția în ”Aladdin”.

7. Doamna și Vagabondul apar și în filmul ”101 Dalmațieni”.

8. Poate cel mai scandalos detaliu. Castelul regelui din ”Mica Sirenă” are desenată o formă cel puțin ciudată. Poveștile care circulă în jurul fotografiei spun că artistul a fost concediat și, pentru a se răzbuna, a desenat acel stâlp și a anunțat presa, după ce caseta a fost gata. Cu ce seamănă?

9. ”A 113” se numea clasa de la universitatea din California unde a studiat echipa inițială de la Pixar. Numărul apare, sub o formă sau alta, în filmele de la Pixar.