Filmele marca Disney au avut un succes răsunător pentru felul în care au pus în scenă povești clasice. Însă povestea spusă de film nu e întotdeauna aceeași cu cea originală. 

VEZI ȘI | Așa ar fi arătat prințesele Disney dacă machiajul ar fi fost realistic

Mica Sirenă. Pe cât de frumos e filmul, pe atât de tristă e povestea inițială. Pentru a putea fi împreună cu prințul, Mica Sirenă face diferite înțelegeri cu vrăjitoarea. Sora Micii Sirene face un pact secret cu vrăjitoarea și trebuie să-i omoare pe prinț și pe mireasa lui. Nu reușește să-și îndeplinească misiunea, așa că se sinucide. 

Rapunzel. În filmul Disney, finalul poveștii a fost omis. În poveste, vrăjitoarea își dă seama că pe Rapunzel a vizitat-o cineva în turn, pentru că rămâne însărcinată. Vrăjitoarea îl blesteamă pe prinț, iar Rapunzel devine slujitoarea vrăjitoarei.

Frumoasa Adormită. În film, prințul o sărută pe Frumoasa Adormită și, astfel, ea se trezește. În poveste, ea se trezește când dă naștere unui copil cu care rămăsese însărcinată în timp ce dormea. 

VEZI ȘI | Astea sunt cele mai FRUMI prăjituri inspirate din animații!

Peter Pan. Simpaticul personaj care ne-a făcut pe toți să ne dorim să rămânem copii era, de fapt, un sociopat și un depresiv. Din acest motiv trăiește singur, în Neverland și nu îi pasă de nimeni și nimic. 

Albă-ca-Zăpada. În film, piticii vin acasă și găsesc totul aranjat și pus la punct. În poveste, Albă-CA-Zăpada le vandalizase casa. 

Hercule. În poveștile grecești, Hercule era renumit pentru infidelitate. Hercule își înșeală cea de-a doua soție, iar ea îl otrăvește. Zeii îl readuc la viață și îi dau o fată răpită pe care s-o ia de soție. 

Prințesa și Broscoiul. În poveste, prințesa era o fată extrem de răsfățată, care nu s-a ținut de promisiunea de a-l săruta pe broscoi, ba chiar a încercat să-l omoare. Tatăl ei a abligat-o să se țină de cuvânt și, într-un final, l-a sărutat.