Poliția animalelor și păsărilor de curte a fost sesizată pentru un caz de violență a păsărilor domestice din comuna Băltești, județul Vaslui. În ciuda faptului că poliția animalelor a fost luată prin surprindere, activitatea lor fiind foarte redusă, violențele înregistrându-se doar în rândul satenilor, o unitate operativă s-a deplasat la locul faptei pentru mai multe investigații.
 
 După o scurtă anchetă, agentul șef Ginel Păsărică a relatat că un localnic meșteșugar ce își dorea să participe la un târg de Paște a supus torturii fizice și psihice o găină pentru că aceasta nu făcea ouă încondeiate. El ar fi dorit comercializarea acestor ouă încondeiate în scopul foloaselor bănești dar se pare că găina nu a cooperat așa cum s-ar fi așteptat.
 
 În urma anchetei, meșteșugarul violent a fost acuzat de rele tratamente unei păsări domestice și riscă amendă și două luni interdicție de a mai consuma ouă. Se pare că el nu este la prima abatere, acesta încercând acum ceva vreme să siluiască o cloșcă să facă pui de aur.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.