În fiecare an, la 22 martie, sub egida Organizației Națiunilor Unite, în întreaga lume se marchează Ziua Mondială a Apei. Este o zi cu relevanță aparte pentru toți locuitori acestei planete, atenționați o dată în plus despre rolul şi importanța sursei vieții.

 

Nu ați fi crezut, dar foarte mulți localnici din Vaslui respectă această sărbătoare și în cinstea zilei mondiale a apei în foarte multe cârciumi se servește doar șpriț pentru a cinsti apa și bogățiile pe care acest minunat lichid le oferă, fără apă nu ar există tăria sau orice tip de alcool. Chiar dacă nu obișnuim să consumăm, noi respectăm apa pentru că fără ea nu am mai avea de ce să venim la cârciumă.

 

De aceea, fix în această zi, ne abatem de la meniul nostru obișnuit, coniac, țuică sau alte tării și bem ceva mai apă chioară ca să zicem așa, un șpriț ușor de primăvară, ne-a mărturisit unul din clientii unui local. Patronii se pregătesc din timp pentru această zi pentru că în orice altă zi nu ar exista niciun motiv pentru care să comercializeze apă în localurile lor pentru că nu este cerere pentru așa ceva.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.