Paştele e o sărbătoare importantă în toată lumea creştină. Dar dincolo de semnificaţiile ei unice pentru toţi credincioşii, fiecare popor a dezvoltat în jurul perioadei pascale propriile obiceiuri.

FOTO: Reprezentare grafică despre ce înseamnă Paștele pentru români!

Mai jos vă prezentăm câteva din aceste tradiţii mai puţin ştiute.

În Ungaria, tradiționalul kurtos kalács înlocuit cu Pasco kalács iar ouăle sunt fierte în paprika.

Japonezii obișnuiesc să inventeze ouă de diferite figuri geometrice pe care le servesc cu sushi.

Grecii cumpără farfurii decorate cu iepurași pe care le sparg apoi la miezul nopții. De asemenea, la masa de Paște se servește pască din fructe de mare și se dansează pe lânga ouă.

Soluție de compromis! Pentru că anul acesta Paștele va pica pe 1 Mai, românii vor vopsi nu doar ouă ci și mititeii

În Rusia există tradiția ca de Paște să se ascundă ouă colorate în diferite teritorii vecine și apoi armata roșie încearcă să le ciocnească cu tancurile.

În Australia, personajul care aduce cadouri nu este iepurașul ci cangurul de Paște. Localnici organizează și concursuri prin care pun două ouă roșii în marsupiul unui cangur și după ce aleargă cangurul verifică ce ou a rămas întreg și nu s-a spart.

În Olanda nu se vopsesc ouăle în roșu ci se organizează pelerinaje prin Cartierul Roșu apoi localnicii și nu numai consumă o pască specială din ierburi și ciuperci halucinogene.

În Milano, Italia, designeri celebri încondeiază ouă în stil fashion, haute-couture și au loc prezentări de modă cu ce se poartă în sezonul Paște-Crăciun.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.