Suntem siguri că mulți dintre voi v-ați cam plictisit de știrile care apar astăzi, dar oare cum ar arăta știrile din România anilor 2050? Nu sunteți curioși să aflați ce titluri spectaculoase ne rezervă presa peste 33 ani?

Am facut un exercițiu de imaginație SF și vă prezentăm în exclusivitate galactică știrile despre România din anii 2050, știri care l-ar face gelos chiar și pe celebrul Nostradamus:
 
  1. Multe țări din UE au aderat la spațiul cosmic cu drept de liberă circulație pe Planeta Marte și împrejurimi, România încă nu a fost acceptată pentru spațiul Schengen, dar guvernanții speră că în doi ani, adică în 2052, să rezolve și această problemă.
 
  2. Procentajul șomajului uman a rămas constant în România, dar autoritățile se confruntă cu problema șomajului roboților din fabrici.
 
  3. Autostrăzile aeriene tocmai au fost inaugurate în Germania și deschise circulației rutiere pentru mașinile cu propulsie hibridă. Guvernul român tocmai a finalizat un nou tronson de autostrada terestră dintre Comarnic și Brașov.
 
  4. Lucrările la Magistrala de Metrou Drumul Taberei au fost stopate, cetățenii din acel cartier preferând teleportarea ca mijloc de deplasare.
 
  5. Asistentele TV, acuzate de înșelăciune pentru că își trimit clonele pentru a presta dansuri lascive în emisiunile de scandal galactic.
 
  6. DGA (Direcția Galatica Anticorupție) anchetează un grup de politicieni români pentru retrocedări de teren ilegale din suprafața alocată României pe Planeta Marte.
 
  7. Taxa de pod de la Fetești se mentine si se poate plăti prin retina pay sau se poate opta pentru varianta abonament, care se scade automat din salariu.
 
  8. Facebook introduce poza de profil stil hologramă care se poate personaliza dacă utilizatorii aleg contul premium cu like-uri incluse și extraopțiunea pentru buton de dislike.
 
  9. Gigantul Google a anunțat că poate efectua căutări și în gențile femeilor sau în dulapuri, de exemplu motorul de căutare va găsi imediat răspunsul la întrebarea unde am pus cheile de la mașină sau unde este bluza mea neagră cu Mickey Mouse?
 
  10. Un iPhone 6, modelul antic de smartphone Apple lansat acum 35 de ani, s-a vândut la o licitație cu 1 milion de eurolei.

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.