Traficul din București a devenit infernal, iar dacă mai și plouă atunci el devine complet paralizat. Se tot vorbește despre o revoluție a traficului care ar trebui să se întâmpla cât mai curând și care va îmbunătăți considerabil condițiile de mers cu mașina prin capitală.

Banda specială pentru mijloacele de transport în comun este una din măsurile promise, dar mai sunt și alte propuneri cum ar fi o taxă specială pentru autovehiculele care tranzitează centrul capitalei. Vrem să intervenim în acest proces de fluidizare a traficului din capitală și propunem câteva măsuri de de îmbunătățire care ar putea rezolva această problemă:

 -În zonele unde traficul este extrem de aglomerat să se ia măsura restricționării accesului pe acel drum, în totalitate! Dacă nu sunt mașini pe drum, nu este nici aglomerat!

 -Benzi unice în funcție de vechimea mașinii. Cei care au mașini noi, până în 5 ani vechime să circule prioritar, au mașini aproape noi, lumea trebuie să îi vadă în trafic, plus că, probabil, au rate la acele autovehicule, deci trebie să ajungă mai repede la serviciu să facă treabă și să își păstreze jobul, doar nu vrem probleme cu banca, nu?

 -Desființarea trotuarelor. Câți oameni circulă pe trotuare? Toți românii sunt în mașini sau mijloace de transport și o mică parte din ei circulă cu bicicleta,iar aceștia au deja pistele lor. E clar, o soluție bună ar fi desființarea trotuarelor și crearea unei noi benzi de circulație.

  -Banda de lux privată! Ce înseamnă acest lucru? Simplu, să se creeze o bandă nouă, specială, pe care pot circula doar cei care plătesc o anumită sumă lunar, o sumă considerabilă. Garantăm că vor fi mulți doritori de bandă de lux și veți face rost și de o groază de bani la buget pe care îi puteți investi în alte drumuri.

  -Crearea unor canale navigabile prin capitală, practic lungim sau deviem răul Dâmbovița pe foarte multe artere principale, îl facem navigabil și circulăm cu bărcuțe, feriboturi, etc.
 

 -Unde se circulă cel mai bine? La metrou! Dragi oficiali din primărie, dacă nu v-ați dat încă seama pentru a rezolva nebunia de trafic de la suprafață trebuie construite mai multe tuneluri prin care să putem circula cu mașina, fix ca la metrou. Cu plăcere.

 

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.