Folclorul românesc este foarte bogat și alcătuit din numeroase obiceiuri și tradiții regionale sau locale. Ritualurile ”mersului cu capra” sau cu ”ursul” fac și ele parte din tradițiile folclorului românesc. Ritualul ”mersului cu capra” ține de obicei de la Crăciun pană la Anul Nou.

LOL: TOP 10 tradiții despre bradul de Crăciun despre care habar nu aveai că există!

   Acest an vine cu o premieră,  fiind lansarea noului film din seria Star Wars atât de așteptat de toată lumea, inclusiv români, Din acest motiv, anumite tradiții românești sunt actualizate în funcție de vreun eveniment major, iar anul acesta s-a decis ca celebrul ritual de a merge cu capra să fie înlocuit in anumite regiuni cu ceva la modă, cum ar fi mersul cu Chewbacca, personaj renumit din filmul StarWars.
 
 Probabil și datina ursului va suferi modificări prin adăugarea dansului lui R2D2 sau Jabba the Hutt.  De exemplu, în Turnu Măgurele, cercetătorii se deghizează în Darth Vader și sacrifică porcul cu laserul, dar această tehnică nu este accesibilă oricui ci doar pe platforma de la Măgurele, într-un mediu controlat.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.