Lumea muzicală este mai săracă, începând de azi. Tina Turner, una dintre legendele muzicale s-a stins din viață la 83 de ani. Mesajul a fost transmis de apropiații artistei.

„Tina Turner, Regina Rock’n’Roll-ului a murit în liniște astăzi, la vârsta de 83 de ani după o boală lungă, în locuința ei din Kusnacht, în apropiere de Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model”, au declat cei din anturajul Tinei Turner.

Tina Turner și-a început cariera în anii ’50. Artista a debutat ca membră a formației Ike & Tina Turner, alături de soțul ei, Ike Turner. Din păcate, cariera ei în formație a fost una de scurtă durată. Tina a trecut printr-un divorț tumultuos. După o lungă perioadă de timp, aceasta a reușit să-și redefinească cariera și să devină una dintre cele mai influente și iubite artiste solo din lume.

Din portofoliul artistei fac parte hituri precum “What’s Love Got to Do with It”, “Proud Mary” și “Simply the Best”. Tot ele i-au adus premii Grammy, dar și peste 200 de milioane de înregistrări vândute în întreaga lume.

Tina Turner nu a fost admirată doar pentru vocea sa puternică și interpretările energice. Fanii au admirat caracterul și puterea ei de a se exprima liber prin versuri. În cartea sa autobiografică din 1986, „I, Tina”, artista și-a așternut pe foaie experiențele dificile din viață și despre cum a reușit să le depășească cu mult pozitivism.