„The last of us” este unul dintre cele mai de succes seriale de pe HBO Max. Cu milioane de fani în toată lumea, producția a ajuns să aibă pe IMDb o notă care se apropie de perfecțiune. Și cum unii dintre privitori au fost pur și simplu obsedați de acțiune, au plecat pe urmele personajelor principale. La propriu.

„The last of us” se poate lăuda cu cei mai tari fani din întreaga lume. Producția de pe HBO Max a dat peste cap universul multora, inclusiv pe cel al lui Mark Cogan. Irlandezul stabilit în Canada este pasionat de fotografie, iar asta se vede cu ochiul liber pe contul lui de Instagram. Obiectivul camerei sale surprinde tot felul de peisaje, de la clădiri abandonate, până la locații de film.

Recent, acesta a pornit pe urmele personajelor din serial și a recreat unele dintre cele mai reprezentative scene ale primului sezon. Cu pozele deja imprimate, acesta a suprapus cadrul din serial peste locația din realitate. Rezultatul este pur și simplu uimitor, iar fanii l-au copleșit cu aprecieri.

Însă, serialul de pe HBO Max nu este singura producție care l-a inspirat să facă acest lucru. Pe profilul lui de Instagram, fanii pot regăsi poze de tipul „then and now” din filmul „Michael Collins” (1996), „Shake hands with the devil” (1959), „Far and Away” (1992), dar și multe altele.

„The last of us” a întrecut „Game of Thrones” și „Breaking bad”

La trei zile de la lansare, producția HBO Max i-a cucerit pe fani, iar votul de pe IMDb vorbește de la sine. Serialul a obținut nota 9.6 din 10 și a luat fața serialelor fruntașe de până acum, „Game of Thrones” și „Breaking Bad”.

Calificativul a fost obținut în urma a 12.000 de voturi. Imediat, pe locul doi, găsim „Breaking Bad”, cu 9.5, ceea ce înseamnă un singur lucru. „The last of us” este cel mai bine cotat serial din toate timpuri. Fanii cred că lucrurile se vor mai schimba în viitor, dar nu radical.

Acțiunea „The last of us” se petrece la 20 de ani după ce civilizația modernă a fost distrusă. Joel, un supraviețuitor îndârjit, este angajat să o scoată ilegal pe Ellie, o fată de 14 ani, dintr-o zonă de carantină opresivă. Ceea ce începe ca o mică slujbă devine în curând o călătorie brutală și sfâșietoare. Amândoi trebuie să traverseze SUA și să depindă unul de celălalt pentru a supraviețui.