Jennifer Lawrence a fost o adevărată prezență la Festivalul de Film de la Cannes. Actrița a furat privirile tuturor, dar scopul ei a fost altul. Și anume, acela de a aduce pe marile ecrane de la Cannes un documentar care vorbește despre viața femeilor din Afganistan.

Jennifer Lawrence are la activ un premiul Oscar. Acum, criticii spun că nu este departe de a-l obține și pe al doilea. Actrița a lucrat intens la un documentar care este o filă de istorie pentru femeile din toată lumea. În special, pentru cele din Afganistan. Lawrence a urmărit povestea a trei femei care au fost nevoite să trăiască sub conducerea talibanilor, după ce trupele armate americane s-au retras din teritoriu.

„Bread and roses” este un documentar care prezintă adevărul crud al vieții pe care femeile o duc în Afganistan. Una dintre ele care a și apărut în producția lui Jennifer Lawrence a fost arestată pentru că a participat la un protest împotriva talibanilor.

Jennifer Lawrence, curaj nebun de dragul artei

Pentru acest documentar excepțional, Jennifer a făcut echipă cu Sahra Mani. În trecut, regizoarea și-a pus amprenta asupra documentarului „A Thousand Girls Like Me” care urmărește tot povestea unui femei din Afganistan. Mai exact, a unei fete de 23 de ani care s-a săturat să fie victima abuzurilor din familie. Aceasta a ajuns la un post de televiziune și și-a spus întreaga poveste. Asta după ce a fost ignorată constant de autorități.

Pentru filmarea acestui documentar, Lawrence și Mani au folosit camere de filmat ascunse. Acum, scopul actriței este să poată face posibilă difuzarea filmului și în cinematografe. După ce a primit minute întregi de aplauze la Cannes, documentarul „Bread and Roses” a stârnit curiozitatea multora. Jennifer Lawrence a declarat că povestea femeilor din Afganistan nu se încheie aici și că, zilnic, istoria lor devine din ce în ce mai tristă.