Chiara Ferragni este una dintre cele mai urmărite influencere din Italia. Soția artistului Fedez are o comunitate de aproape 30 de milioane de fani și nu are de gând să se oprească aici. De aproape o săptămână, aceasta se află la Sanremo, unde este gazda celui mai mare festival de muzică din Italia. Și, pentru că este pentru prima dată în această ipostază, a decis să scrie istorie.

În ultimele zile, toată lumea vorbește despre Chiara Ferragni și este ușor de înțeles și motivul. Vedeta a prezentat Festivalul Sanremo și nu a vrut să fie o prezență oarecare. Fiind un program care a înregistrat audiențe record, Chiara s-a gândit că este ocazia perfectă pentru a transmite un mesaj tuturor celor care o privesc pe micul ecran.

De aproape o lună, soția lui Fedez s-a alăturat unei organizații care are ca scop combaterea violenței domestice. Cei care o urmăresc pe influenceră, știu foarte bine că este o feministă convinsă și că ar face orice pentru a susține femeile din întreaga lume. Și, pentru că, de multe ori, o vorbă bună spusă la timpul ei contează, Chiara a venit în fața tuturor cu o scrisoare emoționantă pentru versiunea ei de la 16 ani.

Apariția Chiarei de la Sanremo a debutat cu celebra rochie manisfest pe care scria „Pensati libera” (Gândește liber). Mesajul de pe capa albă din tafta nu este unul aleatoriu, ci este inspirat de Claire Fontaine.

Chiara Ferragni, manifest puternic pentru feminism

Seara a continuat cu „the hate dress”. Fiind persoană publică, Chiara Ferragni și-a expus mereu viața pe social media. Însă, de când a devenit mamă a doi copii, o parte din publicul ei a început să o critice pentru modul în care se afișează în online. Influencera continuă să posteze imagini sexy, ceea ce nu este deloc pe placul urmăritorilor. Tocmai de aceea, a decis să poarte o rochie semnată de Dior. Pe rochia respectivă au fost cusute cu perle, manual, cuvinte dure pe care Chiara le-a primit de-a lungul timpului.

Cea care a atras atenția cel mai mult a fost „the cage dress” sau rochia cușcă. Aceasta a fost gândită ca un reminder pentru toate femeile de a scăpa de tiparele și prejudecățile celor din jur și nu numai. Stilul vestimentar al unei femei nu ar trebui să fie definit de corsete și crinoline, ci, mai degrabă, de piesele care o reprezintă cel mai bine.

Ultima, dar nu cea din urmă a fost The Shamless Dress. Creația semnată Dior a stârnit un val de reacții în online. Ținuta a fost inspirată de lucrarea pictorului Lucas Cranach cel Bătrân, „Eva”, din secolul 16. Rochia a fost lucrată cu o precizie extraordinară de către directorul Casei Dior, Maria Grazia Chiuri. Aceasta a urmărit crearea efectului trope l’oeil al nudității și a fost perfectă pentru cel mai emoționant moment al serii.