E ca un blestem pentru orice piesă care ajunge HIT să fie acuzată, mai devreme sau mai târziu, de plagiat. Ed Sheeran nu face excepție de la regulă și aproape că nu a avut melodie de succes pentru care să nu fi fost acuzat că s-a inspirat de undeva.

FOTO OMG: Ed Sheeran a devenit tată în secret? O fetiță de doi ani seamănă LEIT cu el!

La fel s-a întâmplat și cu ”Shape Of You”. Imediat ce a fost lansată a ajuns în topuri și, la scurt timp, au apărut și zvonurile de plagiat. Unii spun că seamănă cu ”Mountain O' Things”, de la Tracy Chapman, alții că sună ca o melodie mai recentă, ”No Scrubs” de la TLC. Ca să nu mai aibă probleme în instanță, ca în trecut, Sheeran a făcut un gest care a șocat pe toată lumea. I-a adăugat la drepturile de autor pentru ”Shape Of You” și pe compozitorii piesei ”No Scrubs”.

Gestul vine după ce mulți oameni au spus că piesele seamănă dubios de mult între ele și pe net au apărut chiar și mash-up-uri care să susțină ipoteza.

Ed Sheeran scrie istorie în muzică. E primul artist care reușește asta!

Ed Sheeran a fost dat în judecată în trecut, pentru că ar fi plagiat melodiile ”Thinking Out Loud” și ”Photograph”. Cei care l-au reclamat pentru a doua piesă i-au cerut daune de 20 de milioane de dolari.

Așa sună ”No Scrubs”:

Și așa sună un mash-up cu ”Shape Of You”