Dacă faci parte din generația care urmărește vloggerii cu sufletul la gură, probabil știi deja cu ce ”se mănâncă” ASMR. Dacă nu, te lămurim noi: vine de la autonomous sensory meridian response și este o senzație plăcută care este declanșată în creier de anumite sunete. Cardi B e fană ASMR și a făcut ea însăși o demonstrație, într-un filmuleț.

Pe scurt, ASMR este o senzație de excitare a simțurilor la nivel mental. Ce o provoacă? Sunete, șoapte, atingeri și chiar sunetul care se aude atunci când oamenii ronțăie ceva. Este, dacă vrei, acea senzație plăcută de căldură combinată cu furnicături care coboară pe șira spinării. Atunci când cineva îți șoptește ceva la ureche și te face să tresari și să ți se facă pielea de găină, putem spune că ți-a provocat ASRM.

Internetul e plin de așa ceva, e suficient să dai o căutare pe YouTube cu inițialele. Vei vedea oameni cu microfoane performante, care șoptesc, mănâncă sau ating microfonul cu unghiile. Ce-i drept, s-ar putea să ți se pară destul de dubios dacă nu ai mai văzut așa ceva înainte. Cei de la W Magazine au provocat-o pe Cardi B să facă un video de tip ASMR, iar ea s-a conformat. Așa că poți începe ”inițierea” chiar cu filmulețul ăsta.

Ce zici, e plăcut sau cringe?