Popularitatea grupului k-pop BTS generează sume uriașe, astfel că prezența lor în anumite reclame este bine venită. Sau, cel puțin, era până acum. BTS a reușit să intre în gura lupului și să supere autoritățile chineze.

BTS a reușit să intre, fără să vrea, într-un scandal de proporții destul de mari. Liderul trupei a acceptat un premiu care recunoaște meritele trupei în relația dintre Coreea de Sud şi Statele Unite. ”Ne vom aminti mereu trecutul dureros pe care cele două națiuni ale noastre îl împărtăşesc, dar și sacrificiile făcute atât de femeui, cât și de bărbați” au fost vorbele care au făcut trimitere la Războiul din Coreea și care i-au revoltat pe chinezi.

Aceștia s-au simțit nedreptățiți, unii dintre ei părăsind grupul oficial al fanilor. ”Sunt mii de soldați chinezi care şi-au sacrificat viețile în război” sau ”Dacă vrei să faci bani de pe urma fanilor chinezi, trebuie să iei în calcul sentimentele chinezilor” au fost doar câteva dintre reacțiile pe care fanii le-au avut. 

Nu doar fanii au fost ofensați de discurs, ci și firme mari precum Samsung și Fila care au renunțat la a mai colabora cu ei pe partea de publicitate. Toate reacțiile la adresa BTS au apărut la scurt timp după ce membrii trupei k-pop au fost scutiți de stagiul militar chiar dacă acesta este un lucru obligatoriu în Corea de Sud.