Cele mai tari voci din muzica românească s-au unit şi astăzi să facă FRUMOS de Ziua Națională a României, în direct la Radio ZU, ZU TV şi pe pagina de Facebook. Pentru prima oară, Marea Unire ZU s-a văzut HD. În caz că ai ratat, sau poate vrei să revezi, uite care au fost absolut toate momentele din 2016. Ce uneşte ZU, nu dezbină nimeni!

10 momente de neuitat de la Marea Unire ZU din anii trecuți. Vocile care au unit milioane de suflete

Amadeea Violin a venit în premieră să dea startul Unirii pe 2016, în cel mai tradițional mod. S-a îmbrăcat cu o ie şi a cântat un fragment din "Rapsodia Română" - "Ciocârlia", lui George Enescu. 

Legenda muzicii româneşti, Mircea Baniciu a revenit la Radio ZU - nu singur, ci împreună cu fiica sa, Ana Baniciu. Tata şi fiica şi-au unit forțele pentru cel mai frumos moment al Unirii. Au cântat un colaj de piese: "Tristeți Provinciale", "Pisica Neagră" şi "Andrii Popa".

Dacă anul trecut Lidia Buble a cântat melodia Vetei Biriș, "Doamne ocrotește-i pe români" şi apoi "O bătrână într-o groapă" de la Ileana Sărăroiu, Lidia a cântat anul acesta tot o piesă populară: "Viață trecătoare", de la Aurel Tămaş, piesa de suflet a lui Mihai Morar.

Damian Drăghici a venit să cânte cu Smiley, însă a cântat la nai după mai bine de 5 ani de pauză. 

A urmat apoi şi featuringul cu Smiley la o piesă care este de azi în playlistul Radio ZU. "În stație la Lizeanu" e un remake după piesa celor de la Azur, celebră în anii '80. 

Anul trecut, pe 1 Decembrie, Alina Eremia a încins hora de la prima oră a dimineții. Anul acesta s-a întors cu un colaj cu cele mai frumoase piese româneşti: "Bună ziua dragoste" de la Angela Similea, "Să cântăm chitara mea" de la Dan Spătaru şi "Fericirea are chipul tău" de la Mihaela Runceanu.

Lora s-a transformat în Maria Tănase şi a făcut ceea ce ştie ea mai bine: ne-a făcut pielea de găină. Ascult-o cu ochii închiși și cu sufletul deschis.

Special pentru ediția de anul acesta a Marii Uniri ZU, Lora a compus şi o piesă magnifică: "Ruga", o melodie cu inspirație din secolul 19. Ar fi trebuit să fie gata de anul trecut, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat, Lora a păstrat-o pentru 1 Decembrie 2016.

Nicole Cherry şi Oana Sârbu ne-au adus aminte de  “Ani de liceu”. 2016 este ultimul an când Nicole Cherry se regăseşte din plin în versuri. Peste câteva zile va împlini 18 ani.

Nu există o Zi Națională adevărată a României fără muzică populară. Nicole Cherry a oferit un moment de neuitat. “Dragostea bunicilor” parcă n-a sunat niciodată mai sincer decât din gura unei tinere care încă n-a împlinit 18 ani.

Raluka şi Irina Rimes s-au întâlnit la studio şi nu puteau să se despartă tocmai la Marea Unire ZU. Au cântat împreună “Doi ochi caprui” - piesa celor de la Bambi.

Apoi, Raluka a cântat "Ochii tăi” de la Holograf.

 Jo a încheiat Marea Unire ZU, ediția 2016. După o mulțime de momente unul şi unul, Jo a adus-o pe Loredana. A cântat "Bună seara, iubite!" cu foarte multă emoție, iar apoi a făcut un colaj de piese 100% româneşti. Așezați-vă bine și trăiți încă o dată momentul!

Vă mulțumim pentru tot! Ne reauzim şi ne revedem în 2017!