Una caldă, alta rece pentru utilizatorii Apple. La nici o lună de când a avut loc lansarea noului model iPhone, cei de la Apple au primit o veste care nu este deloc pe placul lor.

Parlamentul European și-a îndreptat atenția către producătorii de gadget-uri și a ajuns la o concluzie. Din 2024, toți vor fi obligați să folosească mufa de încărcare USB-C. Fie că vorbim despre telefoane sau tablete. Inutil să mai spunem că cei de la Apple vor fi cei mai afectați. Așa cum se știe deja, iPhone-urile au un sistem aparte de încărcare. De unde și replica „ai un încărcător de iPhone?”. Ei bine, din 2024, Apple se va alinia celorlalți producători și va folosi mufa de tip USB-C.

Este o adevărată provocare pentru gigantul din California, dacă ne gândim că ultimele modele nici nu au mai venit cu încărcător. Apple nu a fost prea încântat de această decizie. Compania a motivat că asta ar putea duce la crearea unui munte de deșeuri electronice.

Până la sfârșitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele și camerele digitale vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB de tip C. Începând cu primăvara anului 2026, obligația se va extinde la laptopuri. Portul USB de tip C va fi noul standard pentru dispozitivele portabile. Va asigura încărcarea dispozitivelor și transferuri de date la un înalt standard de calitate. Cumpărătorii vor putea alege la achiziționarea unui dispozitiv nou dacă să cumpere sau nu și un dispozitiv de încărcare”, transmite Parlamentul European.

Lovitură dură pentru Apple. Ce nu vei mai putea face, de acum încolo, dacă ai iPhone?
Hepta