Toamna se numără bobocii, dar și serialele bune, iar dacă ești fan al genului thriller psihologic, ușor distopic, ”Squid Game” e de pus pe listă. Serialul a avut premiera pe Netflix pe 17 septembrie și, în mai puțin de două săptămâni, a reușit să scrie recorduri de audiență și să adune recenzii aproape 100% pozitive. 

”Squid Game” este genul de serial care te face să simți un gol în stomac la fiecare episod, dar pe care nu îl poți abandona. Este o producție coreeană, are un singur sezon, iar povestea este una care te face să îți pui câteva întrebări existențiale. Pe scurt, un grup de 456 de oameni care au nevoie disperată de bani, unii fiind îngropați în datorii, alții fără nicio perspectivă în viață, alții căutați de poliție, sunt ademeniți într-o serie de jocuri la finalul cărora pot câștiga o sumă fabuloasă de bani.

All good things come to an end. Cinci seriale de pe Netflix de la care ne luăm adio în 2021

Jocurile sunt simple, precum cele pe care le jucam în copilărie, doar că cei care nu respectă regulile sunt eliminați. La propriu! Dincolo de absurdul unora dintre situații, serialul atinge câteva teme profunde, precum: cât de departe ești dispus să mergi pentru a-ți atinge scopul, cum se transformă oamenii atunci când au o miză importantă, limita fină dintre nevoie și dependență. 

Serialul are review-uri 100% pozitive pe platforma Rotten Tomatoes, locul unde doar criticii avizați fac recenzii și dau rating filmelor. Pe Netflix a depășit orice așteptări și, în mai puțin de două săptămâni de la lansare, a ajuns să fie number one în topul vizualizărilor în 90 de țări. ”Squid Game” a spart barierele culturale și lingvistice și a cucerit publicul din țări precum Qatar, Oman, Ecuador sau Bolivia.