Viola Davis este una dintre cele mai apreciate actrițe din întreaga lume. Toate personajele pe care le-a interpretat de-a lungul timpului au rămas în memoria fanilor, iar serialul „How to get away with murder” este cel mai reprezentativ pentru ea. Recent, actrița a primit unul dintre cele mai râvnite statusuri și este în culmea fericirii.

Aseară, gala Premiilor Grammy a fost una cu totul și cu totul specială pentru Viola Davis. Aceasta a devenit cea de-a 18-a persoană din lume care a obținut statusul de EGOT. Ce înseamnă asta?! O persoană care a primit, de-a lungul carierei un premiu Emmy, Grammy, Oscar și Tony. Viola și-a completat colecția de trofee datorită galei de aseară. Actrița a primit premiul pentru cel mai bun carte audio cu autobiografia ei, „Finding me”.

„Am scris această carte special pentru Viola, versiunea de la 6 ani. Pentru a-i onora viața, bucuria, traumele, totul.” Înainte de a primi Grammy-ul, în 2016, Davis a mai primit și un Oscar pentru „best supporting actress” datorită filmului „Fences”.

Premiul Emmy l-a primit pentru serialul „How To Get Away With Murder”, iar cele două Premii Tony le-a primit pentru cariera ei pe scena teatrului.

Tocmai ce a atins statutul EGOT”, a anunțat Viola Davis, vizibil emoționată pe scena de la Grammy. Aceasta a mulțumit în primul rând familiei pentru că a fost „cel mai frumos capitol din viața ei”.

Nu doar Viola are acest statut în lumea media. Printre cele 17 persoane care au obținut statusul EGOT de-a lungul timpului se numără Sir John Gielgud, Rita Moreno, Andrew Lloyd Webber, John Legend și Jennifer Hudson.