E oficial: Britney Spears a scăpat de sub tutela tatălui ei. După ani întregi de abuzuri și luni bune de proceduri judiciare, tribunalul din Los Angeles la care s-a judecat cererea artistei a decis în favoarea ei. Britney este liberă să își administreze singură finanțele și să ia decizii în numele său, după ce în ultimii 13 ani s-a aflat sub tutela tatălui ei. 

Britney Spears este, din nou, o femeie liberă. Judecătoarea responsabilă de caz a decis în favoarea artistei și i-a retras lui Jamie Spears tutela pe care o avea asupra fiicei lui. Tatăl artistei era tutorele ei legal din 2008, de când Britney a avut câteva episoade de tulburări de comportament. Pe fondul problemelor psihice, tatăl ei a cerut atunci să i se încredințeze tutela artistei și a devenit stăpân pe viața personală, dar și pe finanțele lui Britney. Artista a povestit, în repetate rânduri, inclusiv sub formă de mărturie la proces, că nu avea voie să aibă relațiile pe care și le dorea, i s-a interzis să mai rămână însărcinată și nu putea alege singură nimic. 

Britney Spears a povestit în instanță abuzurile la care a supus-o tatăl ei: ”Sunt în depresie, plâng în fiecare zi”

Recent a apărut pe Netflix un nou documentar despre abuzurile trăite de Britney în ultimii ani, iar dezvăluirile făcute acolo nu sunt deloc ușor de digerat. ”Britney vs. Spears” a avut premiera pe 28 septembrie, dar nu este singurul documentar despre lupta artistei din ultimii ani de a scăpa de sub tutelă. Săptămâna trăcută a apărut ”Controlling Britney Spears”, un documentar realizat de către cei de la New York Times, în care tatăl artistei este acuzat că ar fi instalat camere de supraveghere în camera lui Britney și că i-ar fi înregistrat conversațiile private.