De cât timp crezi că e nevoie pentru a se naște un hit? Ai fi tentat să spui că zile întregi, nu-i așa? Ei, bine, nu chiar. Sunt câțiva artiști care contrazic zicala ”graba strică treaba”, pentru că au reușit să dea lovitura cu piese compuse în câteva minute. Imaginează-ți că, în timp ce tu faci un duș sau fumezi o țigară, Adele a scris o piesă cu care a câștigat un Oscar, un Grammy și un Glob de Aur.

 

Și nu e singura! Uite ce artiști sunt capabili să compună o piesă în timp ce așteaptă metroul:

”Am scris piesa pe 17 iulie, la ora 6 p.m. Știu pentru că mi-am salvat pe telefon. Am compus-o în 10 minute, ceea ce e neobișnuit pentru mine”, a spus Charlie Puth. Acum, ”See You Again” are peste 5 miliarde de vizualizări pe YouTube. 

Fetele de la Little Mix au compus piesa ”Grown” în 15 minute. 

Probabil știai deja că Sia a compus ”Diamonds” pentru Rihanna. Ce nu știai e că a făcut-o în 14 minute!

Beyoncé și The Dream au scris ”Single Ladies” în 20 de minute.

Ed Sheeran a compus ”Thinking Out Loud” tot în 20 de minute. Acum are 3,2 miliarde de vizualizări pe YouTube.

De 12-15 de minute a avut nevoie Sia pentru a compune hitul ”Chandelier”. Punem pariu că faci mai mult pe drum de acasă până la muncă.

Tu ce faci în 10 minute? Adele a compus ”Skyfall” în acest timp. Da, piesa aia de pe coloana sonoră de la ”Skyfall”, cu care a câștigat un Oscar, un Glob de Aur și un premiu Grammy în 2013.

Și Sam Smith a câștigat un Oscar cu ”Writing's On The Wall”, soundtrack-ul de la Bond Spectre. A compus-o în 20 de minute.

Lady Gaga a scris ”Just Dance” în ”just” 10 minute.

Nu știm de ce se grăbea Beyoncé atât de tare, dar mai are un hit compus pe repede-înainte. E vorba despre ”Sweet Dreams”. 15 minute, ca să fim mai exacți.