George Michael a murit chiar în ziua de Crăciun, la vârsta de 53 de ani, după un atac de cord. Literalmente "Last Christmas", cum spunea şi una dintre cele mai de succes piese ale lui, de pe vremea când cânta cu Wham!

Cu un talent imens, cu piese şi o voce care nu puteau să nu te atingă, George Michael a fost un tip controversat, mai ales din cauza problemelor cu drogurile şi cu legea. Dar nu am văzut încă vreun artist care să dea naştere la comentarii, aşa că astea nici nu mai contează acum. Până una alta, uite 10 lucruri pe care probabil nu le ştiai sau le-ai uitat despre el.

George Michael avut 6 piese de No. 1 în SUA şi 11 în Marea Britanie. A câştigat un Grammy pentru cel mai bun album în 1988, cu "Faith", iar în întreaga carieră (de aproape 40 de ani!) a vândut peste 100 de milioane de albume.

George Michael era un pseudonim. Numele său real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou.

A fost stângaci.

Familia şi apropiații îi spuneau Yog, o prescurtare a felului în care se pronunță Georgios în greacă. Alte porecle ale sale au fot Knobby, Grecul sau The Bubble. Fostul lui coleg din Wham!, Andrew Ridgley, îi spunea TLTI (The Legend That Is).

Sigur ştii "Careles Whisper"! Nu a fost doar un hit, ci şi motivul pentru cea mai scumpă tunsoare din istorie. Nu vezi legătura? Păi... La filmarea videoclipului, în Miami, părul lui George s-a încrețit din cauza umidității, aşa că, jenat, artisul s-a tuns şi a filmat din nou mai mult de jumătate din scene. Deci... fă tu calculul!

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui a fost Elton John. Ba chiar George Michael a făcut backing vocals pentru hitul "Nikita" al artistului britanic.

Nu deosebea aproape deloc culorile, iar ochii lui de un albastru tulburător erau de fapt lentile de contact. Ia-o p'asta!

A fost primul artist alb care a cântat în duet cu Aretha Franklin.

A fost arestat în Los Angeles pentru că i-a făcut avansuri unui polițist.

În adolescență a studiat vioara.

Ah, în 2007, George Michael a concertat şi în România. Era sfârşit de mai, în 2007, iar  la spectacolul din cadrul turneului mondial "25 Live Tour" s-au adunat mii de români care nu s-au dat plecați nici măcar din cauza ploii. Dacă doriți să revedeți...

Ziceam ceva de "Last Christmas", aşa că îți lăsăm asta aici, de aducere aminte: