Ai auzit expresia ”păstrăm ce e mai bun la final”? Exact așa s-a întâmplat și în cazul concertului pe care Sia l-a avut aseară la București. Am fost acolo și îți povestim pas cu pas momentele care ne-au lăsat fără aer. Dar, vorba ei, bine că ”I'm still breathing”.

 Australianca a încheiat ZUTopia Music festival cu un show total. Sia și-a pus în scenă aproape toate videoclipurile, iar dacă ne întrebi pe noi, nu știm ce a fost mai spectaculos: felul în care Sia a cântat live sau spectacolul teatral pe care l-au jucat impecabil actorii-dansatori cu care a venit.

La 21:30 fix, Sia a urcat pe scenă. Timidă, cu o rochie albă, cu fața acoperită de perucă și cu funda uriașă pe cap - look-ul care deja a devenit trademark - Sia s-a așezat într-un colț al scenei și a făcut ce știe ea mai bine: timp de o oră, a cântat live, impecabil, cele mai tari piese ale ei. 

Sursa foto: David Muntean/ Adevărul

Mesajul pe care l-a transmis încă de la început a fost că show-ul nu e despre ea, ci despre punere în scenă. Nu a exagerat cu nimic când și-a numit albumul ”This Is Acting”, pentru că și-a pus în scenă aproape toate videoclipurile, în Piața Constituției. Singurul moment în care Sia a fost în lumina reflectoarelor a fost la început, când și-a făcut apariția cu o rochie uriașă, albă.

Asul din mânecă a ieșit, de fapt, de sub rochie, unde erau camuflați dansatorii ei. Stephanie Mincone, cea care o înlocuiește pe Maddie Ziegler, parcă a fost ”pe baterii” și a dansat non-stop, o oră întreagă. Asemănarea izbitoare i-a făcut pe toți să creadă că e chiar dansatoarea din videoclipuri. Apoi au apărut Kristen Wiig și Paul Dano, actorii care o însoțesc peste tot și care sunt responsabili de momentele de ”acting”. Pe Dano îl știi din ”Little Miss Sunshine”, iar pe Wiig din ”The Martian”, ”Zoolander 2” și din sketch-urile de la Saturday Night Live. 

Sursa foto: Getty Images

Sia ne-a făcut pielea de găină într-un fel atipic, exact cum sunt și aparițiile ei. Fără dansuri provocatoare, fără spectacole pirotehnice, fără lasere și lumini exagerate, dar cu o voce care a sunat impecabil, de la prima până la ultima notă și cu un moment de teatru perfect regizat, de la început până la sfârșit. 

S-a așezat în colțul ei, pe un piedestal, în afara luminii, dar a ținut să ne transmită că e ”Alive” și că până la final va fi ”Unstoppable”. Aroganța, dacă o putem numi asa, a venit în momentul în care a cântat ”Diamonds”, melodia pe care ea a compus-o pentru Rihanna.

N-am exagera cu nimic dacă am spune că i-a arătat Rihannei cum se cântă. A urmat ”Cheap Thrills”, poate cea mai așteptată piesă, moment în care toată lumea din Piața Constituției a început să țipe și să cânte odată cu Sia. 

Sursa foto: Getty Images

”Chandelier” și ”Elastic Heart” au avut parte de aceeași coregrafie spectaculoasă ca în videoclipuri. Dacă te uitai doar pe ecranele din stânga și din dreapta scenei și nu vedeai desfășurarea de forțe de pe scenă, aveai impresia că sunt redate videoclipurile, nu că sunt proiectate imaginile live. 

Sursa foto: Getty Images

Exact ca la un spectacol de teatru, a fost prezentă și drama. Îți povesteam aici că Sia s-a luptat cu depresia, iar asta se simte și în piesele ei. ”Bird set free”, ”Big girls cry” și chiar ”Titanium” au avut parte de coregrafii care transmiteau apăsare, tristețe, luptă. 

Sia a încheiat cu hitul care a adus-o în atenția publicului, ”Chandelier” și cu dansul contemporan pe care Stephanie l-a executat unu la unu cu dansul lui Maddie din videoclip. Sia a ieșit de pe scenă la fel de timid și de discret cum a intrat, asta după ce a mulțumit publicului de la București. Dacă nu ai fost acolo, tragem noi concluzia și îți spunem doar atât: Sia cântă dumnezeiește și nu e absolut nicio diferență între vocea ei live și vocea înregistrată.

Sursa foto: David Muntean/ Adevărul