Fetele de la Blackpink au sărbătorit cinci ani de când cântă în această formulă. Jisoo, Jennie, Rose și Lisa se laudă cu performanțe la care alți artiști ajung după zeci de ani de carieră. Cele patru fete au cucerit planeta cu hiturile lor și au patru videoclipuri de peste un miliard de vizualizări pe YouTube. Au un show propriu, cu 12 episoade, iar cu ocazia aniversării de cinci ani au lansat și un film pentru fanii lor. ”Backpink: The Movie” a intrat în cinematografe zilele trecute. Uite alte cinci lucruri pe care poate nu le știai despre ele:

1. Sunt cea mai bine cotată trupă K-pop de fete. Piesele lor au cucerit Billboard Hot 100 și Billboard Global 200, fiind singura trupă coreeană feminină care a reușit acest lucru. 

2. Au fost prima trupă K-pop care a cântat la festivalul Coachella. 

3. Doar Jisoo și Jennie sunt coreene get-beget. Lisa s-a născut în Thailanda, iar Rose în Noua Zeelandă. 

4. Numele trupei nu a fost ales întâmplător. Fetele și-au dorit un nume care să reprezinte atât partea feminină și grațioasă (pink), cât și partea puternică a lor (black).

5. Au un număr impresionant de subscriberi pe YouTube: 63,8 milioane. Doar Justin Bieber are mai mulți decât ele: 64,6 milioane.