Dincolo de filme, actori și regizori, Premiile Oscar sunt și despre muzică. Sam Smith, Lady Gaga și The Weeknd au fost nominalizați la cea de-a 88-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Sam Smith a fost cel care a plecat acasă cu trofeul, dar toți trei au oferit prestații de neuitat.

Aceasta este lista completă a câștigătorilor de la Premiile Oscar

Sam Smith a primit Oscarul pentru ”Writing's On The Wall”, piesa de pe coloana sonoră a filmului ”Spectre”. Artistul a dedicat primul Oscar din carieră comunității gay: ”Am citit un articol acum câteva luni, în care scria că niciun bărbat gay declarat nu a câștigat vreodată un Oscar. Vreau să dedic acest premiu comunității LGBT din întreaga lume. Sper că într-o zi vom fi cu toții egali”, așa a sunat discursul lui Sam Smith la primirea statuetei. Artistul a produs emoții puternice, atunci când a cântat live piesa care i-a adus trofeul.

Lady Gaga a fost nominalizată pentru piesa ”Till It Happens To You”, o melodie cu un mesaj puternic, despre abuzuri sexuale. Gaga a cântat, ca de obicei, dumnezeiește, live:

The Weeknd a fost nominalizat pentru ”Earned It”, de pe coloana sonoră a filmului ”Fifty Shades Of Grey”. Așa a sunat live: