Reclamă

Piesele care au fost pe primul loc în fiecare vară în ultimii 10 ani

Fiecare vară are un vibe și o piesă care să fie pe val. Artiștii păstrează cele mai bune creații pentru lunile de vară. Piesele care au fost pe primul loc în fiecare vară în ultimii 10 ani sunt cele care au rețeta succesului.

Publicat: 11 august 2023, 12:43
Piesele care au fost pe primul loc în fiecare vară în ultimii 10 ani
Kourtney Kardashian și Travis Barker au ales, deja, numele pentru băiețelul lor DeKourtney Kardashian și Travis Barker au ales, deja, numele pentru băiețelul lor

De la posturile radio la boxele din cluburi, succesul fiecărei melodii depinde de cât de bine se încadrează în tendințe. Nu există satisfacție mai mare pentru artiști decât să vadă că fanii sunt fericiți și că dansează în fiecare seară pe ritmurile lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piesele care au fost pe primul loc în fiecare vară în ultimii 10 ani

Din 2013 și până acum au fost piese care ne-au intrat la suflet și au rămas acolo chiar și dacă anii au trecut. Ne amintim cu mare plăcere de fetele frumoase care dansau provocator pe o plajă, în videoclipul lui OMI, la piesa “Cheerleader”. A fost în topul preferințelor în 2015.

2013: „Blurred Lines” – Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell

„Blurred Lines” a ieșit din colaborarea lui Robin Thicke cu T.I. și Pharrell Williams. Single-ul a apărut pe 26 martie 2013  și a avut un mega succes. Este o piesa pop cu influențe R&B care s-a bucurat de aprecierea fanilor, dar aprimit aprecieri negative din partea criticilor muzicali.

Din punct de vedere comercial, totul a decurs mai mult decât bine. Piesa a ajuns în topurile din 25 de țări și în șase dintre ele a urcat în top 5.

„Blurred Lines” a stat 12 săptămâni consecutiv în US Billboard Hot 100. Astfel a devenit single-ul care a stat cel mai mult în acel top, în 2013. Este unul dintre cele mai bine vândute albume, cu peste 14,8 milioane de dolari. Tot atunci a doborât recordul pentru cea mai mare audiență radio din istorie. A fost nominalizată șa Premiile Grammy pentru „Piesa anului” și „Cea mai bună performanță a unui grup”.

2014:  „Fancy” – Iggy Azalea feat. Charli XCX

„Fancy” este melodia lui Iggy Azalea, în colaborare cu cântăreața britanică Charli XCX. A apărut pe fostul album de studio de debut, „The New Classic” (2014). A fost lansată pe 17 februarie 2014. A ajuns rapid pe locul 1 în Billboard Hot 100, devenind prima piesă a celor două care a avut așa un succes.

Piesas „Fancy” a fost „piesa verii 2014”. A fost cel mai apreciat clip de pe Spotify și cea mai vizionată piesă de pe VEVO. Este unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile, cu peste 9 milioane de copii. În 2017, Billboard a desemnat „Fancy” ca fiind cel mai mare hit al unei femei rapper din istorie. 

2015: „Cheerleader” – OMI este clar printre piesele care au fost pe primul loc

„Cheerleader” este o melodie înregistrată de cântărețul jamaican OMI. Piesa a fost scrisă și produsă de OMI și Clifton Dillon, Mark Bradford și Ryan Dillon. OMI a început să compună cântecul în 2008. Un remix a fost lansat în mai 2015 de Ultra, care a început să aibă succes la public imediat.

În 2015, „Cheerleader” a ajuns pe primul loc în 20 de țări. Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Australia, Canada, Franța, sunt doar câteva.

Remix-ul „Cheerleader” a ocupat primul loc în topurile din țările europene, înainte de a ajunge în Statele Unite. Piesa a ajuns pentru prima dată în topurile reggae din Hawaii și Dubai în 2012. După aceea a devenit un hit în țara sa natală, Jamaica.

Melodia a debutat pe Billboard Hot 100 din Statele Unite la începutul lunii mai 2015. „Cheerleader” a fost cea mai ascultată melodie din 2015 în Marea Britanie. A strâns 71,7 milioane de streamuri pe tot parcursul anului.

Piesele care au fost pe primul loc – 2016: „One Dance” – Drake feat. WizKid & Kyla

„One Dance” este o melodie a rapperului Drake de pe cel de-al patrulea album de studio,  „Views” (2016). Piesa a fost lansată pentru descărcare digitală pe 5 aprilie 2016. A fost transmisă la radio-urile din SUA din 12 aprilie 2016. La 7 septembrie 2016, Billboard a numit „One Dance” cântecul verii 2016. În decembrie 2016, au fost vândute 2 milioane de copii în SUA. Astfel a devenit a cincea cea mai bine vândută melodie a anului.

„One Dance” a ajuns pe primul loc în 15 țări. Australia, Canada, Franța, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Elveția, Regatul Unit și Statele Unite. Așa a devenit primul single al lui Drake cu numărul unu în toate cele 15 țări.

A fost pe primul loc în Billboard Hot 100 timp de 10 săptămâni neconsecutive. Este al doilea cel mai lung număr unu consecutiv în UK Singles Chart, cu 15 săptămâni consecutive la activ.

2017: „Despacito” – Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber

„Despacito”, piesa lui Luis Fonsi, Daddy Yankee și Justin Bieber a făcut furori în 2017. A primit premiul Latin Grammy Awards pentru Piesa anului, Cel mai bun clip scurt și Cea mai bună performanță urbană.

„Despacito” a fost, de asemenea, clasat printre cele mai bune melodii latino din toate timpurile și cele mai bune melodii din 2017 de diverse publicații. „Despacito” a fost, de asemenea, clasat printre cele mai bune melodii latino din toate timpurile și cele mai bune melodii din 2017 de diverse publicații.

Cântecul a ajuns în fruntea topurilor din 47 de țări și a ajuns în top 10 din alte șase. În Statele Unite, a devenit prima melodie în principal în spaniolă care a ajuns în topul Billboard Hot 100 de la „Macarena” de Los del Río în 1996.

 A fost cel mai vizionat videoclip de pe YouTube din toate timpurile din august 2017 până în noiembrie 2020 și a devenit primul videoclip de pe site care a atins reperele de trei, patru, cinci, șase și șapte miliarde de vizionări. Acum este al doilea cel mai vizionat videoclip de pe site, „Baby Shark” de Pinkfong fiind cel mai vizionat.

2018: „In My Feelings” – Drake

„In My Feelings” este o melodie a rapperului canadian Drake de pe cel de-al cincilea album al său de studio „Scorpion” (2018). A fost lansată la radio pe 10 iulie 2018, ca al cincilea single al albumului.

Cântecul conține vocile celor de la „City Girls”, deși acestea nu sunt creditate în versiunea oficială. Cântecul a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 timp de zece săptămâni și a doborât câteva recorduri.

„In My Feelings” a debutat pe locul șase în Billboard Hot 100, una dintre cele șapte înregistrări de top 10 ale lui Drake în acea săptămână. În săptămâna următoare a urcat pe primul loc, devenind al șaselea single al lui Drake care a ajuns pe primul loc în topuri.

A doborât recordul de streaming pentru cele mai multe downloadări într-o singură săptămână, cu 116,2 milioane. A rămas pe primul loc timp de zece săptămâni consecutive până când a fost depășită de „Girls Like You” de la Maroon 5 cu Cardi B.

În cele din urmă, a rămas în top zece timp de 14 săptămâni. De asemenea, a ajuns pe primul loc în Canadian Hot 100 și în UK Singles Chart.

Piesele care au fost pe primul loc – 2019: „Old Town Road” – Lil Nas X feat. Billy Ray Cyrus

„Old Town Road” este single-ul de debut mainstream al rapperului american Lil Nas X, lansat pentru prima dată solo în decembrie 2018. După ce a câștigat popularitate, single-ul a fost relansat de Columbia Records în martie 2019. Lil Nas X a înregistrat și un remix cu americanulBilly Ray Cyrus, care a fost lansat pe 5 aprilie 2019.

La cea de-a 62-a ediție a Premiilor Grammy, remix-ul cu Billy Ray Cyrus a fost nominalizat pentru „Recordul anului” și a câștigat premiul pentru „cel mai bun duo/performanță de grup pop” și „cel mai bun videoclip muzical”.

În septembrie 2021, cântecul a stabilit recordul ca fiind a doua cea mai mare melodie certificată vreodată de RIAA. A câștigat premiul de platină de 16 ori în Statele Unite, ceea ce înseamnă că a acumulat 16 milioane de unități de cântece echivalente.

S-au vândut peste 18 milioane de discuri în întreaga lume, ceea ce îl face unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile. Rolling Stone a numit-o a 490-a cea mai bună melodie din toate timpurile din lista sa din 2021.

2020: „ROCKSTAR” – DaBaby feat. Roddy Ricch

Piesa a fost lansată pe 17 aprilie 2020, ca al doilea single de pe cel de-al treilea album de studio al lui DaBaby, Blame It on Baby (2020).

„Rockstar” a petrecut șapte săptămâni neconsecutive în fruntea Billboard Hot 100. În afara Statelor Unite, „Rockstar” a ocupat fruntea topurilor în Australia, Canada, Danemarca, Grecia, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Irlanda, Elveția , și Regatul Unit și a ajuns în primele zece în topuri din Germania, Țările de Jos, Norvegia, Suedia și Finlanda.

„Rockstar” a ajuns pe primul loc în clasamentul american Billboard Hot 100 timp de șapte săptămâni. Piesa a petrecut, de asemenea, șase săptămâni pe primul loc atât în Australia, cât și în Marea Britanie și opt săptămâni pe primul loc în topurile irlandeze.

2021: „Butter” – BTS

„Butter” este o melodie înregistrată de trupa sud-coreeană BTS. A fost lansat ca single digital pe 21 mai 2021, prin Big Hit Music și Sony Music Entertainment. Este al doilea single în limba engleză al trupei.

Melodia a apărut la toate cele 180 de posturi de radio din Top 40 din Statele Unite. A devenit rapid una dintre piesele care au fost pe primul loc în topuri și în preferințele fanilor. A fost prima melodie a unui artist internațional care a devenit cea mai adăugată piesă la radio în săptămâna sa de deschidere, iar BTS este primul grup care a realizat această performanță.

Melodia a debutat pe primul loc în topul Billboard Hot 100 din 5 iunie 2021

Melodia a debutat pe primul loc în topul Billboard Hot 100 din 5 iunie 2021, dând BTS al patrulea număr unu în mai puțin de nouă luni. Trupa a devenit cel mai rapid grup care a obținut patru numere unu de la Justin Timberlake în 2006–2007, primul grup de la Jackson 5 în 1970 și singurul grup care a avut trei cântece în fruntea clasamentului.

Cântecul a acumulat 32,2 milioane de streamuri, a vândut 242.800 de descărcări și 18,1 milioane de audiențe de difuzare radio în prima sa săptămână. Acesta a marcat al șaptelea număr unu al BTS în topul vânzărilor de melodii digitale și a vândut peste 300.000 de exemplare în septembrie 2020. În iulie 2021, cântecul s-a vândut în peste un milion de copii în Statele Unite.

Cu 11,042 milioane de streamuri la nivel global în prima zi pe Spotify, „Butter” a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cel mai mare debut al unei melodii din istoria platformei, depășind „I Don’t Care” de Ed Sheeran și Justin Bieber, care dețineau anterior recordul cu 10,977 milioane de fluxuri în ziua lansării. Trupa BTS a fost nominalizată la Premiile Grammy 2023.

2022: „As It Was” – Harry Styles

„As It Was” este o melodie a cântărețului britanic Harry Styles, lansată pe 1 aprilie 2022 ca single principal de pe al treilea album al său de studio, „Harry’s House” (2022).

„As It Was” a fost apreciat pe scară largă de criticii muzicali și a intrat în fruntea UK Singles Chart, devenind al doilea single numărul unu al lui Styles după „Sign of the Times”, în aprilie 2017. Piesa a stat zece săptămâni în topul UK Singles Chart, devenind cel mai longeviv numărul unu și cel mai bine vândut single din 2022 în țara sa natală.

De asemenea, a devenit al doilea său single numărul unu în SUA. A stat 15 săptămâni în topul Billboard Hot 100, devenind cel mai longeviv numărul unu din SUA al unui cântăreț britanic și al patrulea cel mai longeviv numărul unu din istoria topurilor.

Te-ar mai putea interesa
Jungkook are un look nou pe care și l-a etalat pe scenă alături de dansatorii lui
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Membri trupei se bucură alături de fani pentru una dintre cele mai bune piese BTS. Toți poartă sacouri elegante și pantaloni negri. Ei au în spalete lor un gramofon de aur, simbolul Premiilor Grammy.
Cele mai bune piese BTS. Top 10 în preferințele fanilor
Cele mai bune piese BTS. Top 10 în preferințele fanilor
Jung Kook își face un nume în muzica internațională. Artistul este pe scenă și poartă o pereche de blugi, maieu alb și o cămașă albă cu mâneca scurtă
Jung Kook își face un nume în muzica internațională. Artistul se menține pe prima poziție în topul Billboard
Jung Kook își face un nume în muzica internațională. Artistul se menține pe prima poziție în topul Billboard
Recomandările ZUTV.ro
1
Andreea Bălan, într-o ținută sexy, neagră, în platoul Te cunosc de Undeva
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Victor Cornea a împlinit 30 de ani, iar ziua sa de naștere a fost sărbătorită așa cum se cuvine. De cine? De nimeni alta decât femeia care acum îi...
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
2
Jungkook are un look nou pe care și l-a etalat pe scenă alături de dansatorii lui
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Jungkook de la BTS a lansat o nouă versiune a cântecului său solo „Seven”. Este o versiune „Alesso Remix”. Folosindu-se de această ocazie, s-a văzut că Jungkook are un look nou cu care a...
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
3
Delia, într-o ținută de culoare închisă, zâmbitoare, fotografiată pe un fundal gri
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
Delia este o femeie frumoasă, sexy, de succes, cu o carieră de invidiat în spate. Așa cum multe vedete o fac, artista își ține fanii la curent cu fotografii și din viața sa personală,...
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
4
Kelly Osbourne, pe stradă, cu copilul în căruț
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
Sharon este o bunica mândră. Ea a postat imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne, Sidney, și cu ceilalți nepoți pe care îi are. Fanii au fost imediat cuceriți de cei mici. Fosta co-gazdă...
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
5
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Aici este machiat[ de profesioni;ti ;i poart[ o rochie neagră cu un decolteu foarte generos
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cântăreața și-a arătat frumusețea naturală într-un clip pe care l-a postat pe rețelele sociale. Scopul a fost unul precis, iar fanii au reacționat imediat. Vedeta, în vârstă de...
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Parteneri
×