Ce caută copiii atunci când stau pe internet? O companie de cercetare a făcut publice cele mai populare căutări de iarna aceasta, atât pe Google, cât și pe YouTube. 

Vacanța de iarnă suprapusă cu pandemia a schimbat puțin ordinea lucrurilor în ceea ce privește preferințele copiilor. Timpul mai mult petrecut în casă și-a spus cuvântul, iar acest lucru s-a putut observa și în interesele copiilor în ceea ce privește jocurile. Potrivit unui comunicat al celor de la Kaspersky Safe Kids, cei mai mulți copii au căutat pe YouTube jocuri video (37%), canalele unor gameri cunoscuți, dar și jocuri specifice precum Minecraft, Among Us, Brawl Stars sau Gacha Life. 

Pe locul al doilea în topul căutărilor s-au aflat filmulețele de tip DIY și canale cunoscute pentru acest tip de conținut, precum 5 Minute Crafts sau 123 GO! Muzica și-a găsit și ea locul în top, iar printre artiștii cei mai căutați s-au numărat Ariana Grande, Billie Eilish, Travis Scott și trupele K-Pop BTS și BlackPink. 

Donald Trump și câteva provocări virale de pe TikTok s-au mai numărat printre interesele copiilor în ceea ce privește conținutul video iarna aceasta. Pentru studiu au fost analizate căutările copiilor în perioada 20 decembrie-10 ianuarie.