Internauţii din Turcia fac răscoală pe internet după ce propriul Guvern a decis să restricţioneze accesul la Twitter, reţea pe care Premierul Recep Erdogan o consideră “intrument diavolesc de propagandă şi manipulare”. Armele folosite de fanii Twitter sunt “letale”: fotomontaje de te-apucă râsul cu Erdogan şi celebrul logo al reţelei. 

Premierul Turciei, Recep Erdogan, a hotărât ca ţara lui să restricţioneze accesul al Twitter, după ce aceasta a fost una dintre reţelele de socializare pe care au fost publicate discuţii incriminatoare între el şi fiul său. Era vorba de anumite sume de banii, care trebuiau ascunse.

În cele cinci zile de la decizie, activitatea utilizatorilor din Turcia a crescut însă cu 138%. Printre postări, multe fotomontaje în care Erdogan apare în diverse ipostaze, încercând să distrugă celebra pasăre albastră. Într-unul vrea chiar s-o mănânce. Contraofensiva fanilor Twitter e dură, iar premierul sfârşeşte prin a fi legat. Mesajul e clar: “Nu vom fi reduşi la tăcere!”

Printre apărătorii Twitter e chiar preşedintele ţării, Abdullah Gul, care postează zilnic pe contul său. Nu e prima dată când conducătorii turci restricţionează o reţea de socializare. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Youtube.