Nu ştiu dacă ţi-ai dat seama până acum, dar în multe desene animate făcute de Disney şi în toate cele produse de Pixar apare în anumite locuri litera “A”, urmată de numărul “113”.

În galeria foto de mai sus şi în pozele de mai jos se vede acest lucru. Câteodată, trebuie să fii un fel de detectiv şi să studiezi imaginile cu atenţie să-ţi dai seama, pentru că simbolul este ascuns destul de bine. Ba chiar apare şi în cifre romane. 

Printre desenele sau filmele animate în care apare respectivul simbol se numără “Familia Simpson”, “Toy Story”, “Cars”, “Ratatouille” sau “Prinţesa şi broasca”. 

Secretul acestui mister este cât se poate de simplu. Mulţi dintre animatori au învăţat la Institutul de Arte din California în sala de clasă….ai ghicit!…A113.

Cel care a folosit primul acest simbol este Brad Bird, care a făcut şi “Familia Simpson”. “Este versiunea mea pentru Nina lui Hirschfeld”, spune Bird. Şi aici ajungem la sursa de inspiraţie a animatorului.

Povestea este următoarea:

Albert “Al” Hirschfeld (1903 – 2003) a fost unul dintre cei mai mari caricaturişti americani. Hirschfeld a avut o fată, pe nume Nina, iar după naşterea ei, numele acesteia a apărut pe toate caricaturile tatălui său. De cele mai multe ori ascuns cu mare măiestrie. 

Uite două dintre ele!