De câte ori nu ai scris mesaje în timp ce mergi pe stradă? Hai, nu nega, că asta intră la categoria "toți o facem, nimeni nu recunoaşte"! Nu te ceartă nimeni, că ar trebui să ştii şi singur ce se poate întâmpla în timp ce tu eşti cu ochii în smartphone. Dar n-ar fi tare să avem şi noi măcar una dintre chestiile astea?

Cele mai ENERVANTE lucruri pe care te-ai săturat să le auzi despre smartphone

Punem pariu că nu ne-am mai ciocni unul de altul - şi nici de stâlpi sau pomi - în timp ce citim/trimitem mesaje sau pur şi simplu ne uităm pe net.

Lumini de semnalizare pe asfalt

În loc de semafoare la care nu ridică nimeni ochii, am putea avea lumini de semnalizare chiar la nivelul solului. Aşa le-ar vedea toată lumea care e mai ocupată cu telefonul decât cu propria siguranță. Ideea a fost pusă în aplicare în Augsburg (Germania), după ce o tipă a fost lovită mortal de tramvai.

Scară specială pentru texting

Sunt trei feluri de oameni pe lume: cei care merg, cei care aleargă şi cei care merg cu ochii în telefon. La Utah Valley University, conducerea s-a gândit la toți şi a trasat trei culoare speciale pentru fiecare pe scările instituției. Ghiciți care e cel mai aglomerat?

Piste pentru dependenții de smartphone

În timp ce la noi abia avem câteva piste pentru biciclişti şi nici alea nu sunt folosite doar de cine trebuie, chinezii şi belgienii au piste pentru dependenți de smartphone. În Chongqing sau Anvers poți să postezi pe rețelele de socializare, să scrii mesaje sau să te dai pe net fără să te ia nimeni la rost.

Aplicația care îți arată ce ai mereu în față

Un nene pe care îl cheamă Bryan Brunsell a inventat o aplicație care îți permite să rulezi funcția de cameră în paralel cu cea de mesaje scrise sau cu aplicațiile de chat. Cu ajutorul ei poți să scrii liniştit în timp ce scrii pe telefon, fără să mai trebuiască să ridici nasul din telefon. Tare sau ce?

La noi ar fi suficient şi să îmbrace cineva stâlpii în burete. Nu s-ar evita accidentele, dar măcar nu s-ar mai lăsa cu cucuie ;)