Reclamă

Cele mai bune melodii din filmele cu James Bond. Numai una a ajuns pe locul 1 în topul Billboard

Franciza care îl are ca personaj principal pe celebrul agent James Bond, are o istorie muzicală bogată. S-a făcut și un clasament cu cele mai bune melodii din filmele cu James Bond.

Publicat: 11 august 2023, 13:36 / Actualizat: 12 septembrie 2023, 14:40
Cele mai bune melodii din filmele cu James Bond. Numai una a ajuns pe locul 1 în topul Billboard
Cele mai bune melodii din filmele cu James Bond. Numai una a ajuns pe locul 1 în topul Billboard / Getty Images

Începând cu a treia serie, melodii ca “Goldfinger” sau “Another Way to Die” au scris istorie, ocupând diferite locuri ale Billboard Hot 100.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iată care sunt cele mai bune melodii din filmele cu James Bond:

Primele două filme nu au avut un succes atât de mare încât vreun cântec să rămână în memoria fanilor pentru mult timp. Însă restul sunt absolut greu de uitat.

Jack White & Alicia Keys – “Another Way to Die”

Reclamă

“Another Way to Die” este singura melodie din seria James Bond cântată de doi artiști. A ajuns pe locul 81 în topul Billboard. Melodia a apărut în Quantum of Solace, în 2008. Din păcate, filmul a avut cele mai proaste review-uri din toată seria.

Chris Cornell – “You Know My Name”

Melodia “You Know My Name” a lui Chris Cornell a apărut în celebrul Casino Royal, în 2006. A fost cea mai bună melodie rock de până atunci și i-a adus lui Cornell o nominalizare la premiile Grammy. În clasamentul Billboard a ajuns pe locul 79.

Cele mai bune melodii: Sam Smith – “Writing’s On The Wall”

“Writing’s On The Wall” a apărut în filmul Spectre, din 2015. A urcat rapid până pe locul 71 în Billboard și la Oscar-ul din 2016 a câștigat premiul pentru cea mai bună melodie originală. Sam Smith a fost în culmea fericirii.

Shirley Bassey – “Diamonds Are Forever”

Shirley Bassey este cântărețul care a rămas în istoria filmelor Bond cu memorabila melodie “Diamonds Are Forever” care a ajuns repede pe buzele tuturor. La acea vreme a ajuns pe locul 57 în topul Billboard, și a revenit după 40 de ani, de data aceasta pe locul 43, cântată de Kanye West și numită “Diamonds of Sierra Leone”.

Nancy Sinatra – “You Only Live Twice”

“You Only Live Twice” a lui Nancy Sinatra este considerată una dintre cele mai bune melodii de pe coloanal sonoră a filmelor Bond. A apărut în 1967 în filmul cu același nume, You Only Live Twice. A ajuns pe locul 44 în topul Billboard.

Cele mai bune melodii: Rita Coolidge – “All Time High”

Apărută în filmul Octopussy, melodia “All Time High” este interpretată de cântăreața rock, Rita Coolidge. A ajuns până pe poziția 36 în clasamentul Billboard.

Cele mai bune melodii: Tom Jones – “Thunderball”

Tom Jones a făcut coloana sonoră a celui de-al patrulea film Bond, “Thunderball”. Melodia, care are același nume cu filmul, “Thunderball”, a ajuns repede pe poziția 25 în topul acelor vremuri.

Billie Eilish – “No Time To Die” (2021)

Când Daniel Craig s-a reîntors în seria Bond a fost aleasă o melodie pe măsura lui, cântată de cel mai în vogă artist de atunci, Billie Eilish. Deși “No Time To Die” nu a ajuns în top 10, clasându-se numai pe locul 16, i-a adus lui Eilish și producătorului ei primul premiu Oscar, la categoria cea mai bună melodie originală.

Cele mai bune melodii: Shirley Bassey – “Goldfinger” (1964)

Melodia “Goldfinger” de pe coloanal sonoră a filmului Bond cu același nume a pus baza tuturor melodiilor din serie, transmițănd un mesaj puternic. “Goldfinger” a urcat pe locul 8 în topul Billboard.

Madonna – “Die Another Day” (2002)

Celebra Madonna a fost cea care a interpretat, în 2002, melodia pentru filmull “Die Another Day”. Aceasta a ajuns repede unul dintre cele mai mari hituri din seria filmelor Bond. Madonna însăși a apărut în film, iar succesul ei a fost garantat. Cântecul a ajuns pe locul 8 imediat după lansare.

Cele mai bune melodii: Adele – “Skyfall” (2012)

“Skyfall” cântat de Adele est prima melodie din seria James Bond care a câștigat un Oscar, în 2013. Acesta a fost primul premiu al Academiei Americane de Film pe care l-a câștigat o melodie de pe coloanal sonoră a unui film din seria James Bond. În topul Billboard, “Skyfall” s-a clasat pe locul 8.

Sheena Easton – “For Your Eyes Only” (1981)

Sheena Easton a fost aleasă pentru a interpreta melodia “For Your Eyes Only”. A fost făcută o alegere corectă, iar melodia a fost nominalizată la Oscar. A fost repede apreciată de fani, așa a ajuns pe locul 4 în topul Billboard.

Paul McCartney și Wings – “Live and Let Die” (1973)

Paul McCartney a scos piesa “Live and Let Die” la scurt timp după destrămarea formației Beatles. Fanii au primit-o cu mult entuziasm și au dus-o rapid pe locul 2 Billboard. A fost prima melodie din seria James Bond care a fost cântată de cel care a scris-o.

Carly Simon – “Nobody Does It Better” (1977)

Ca și Paul McCartney, Carly Simons era, la acea vreme, unul dintre cei mai apreciați cântăreți. Melodia ei, “Nobody Does It Better”, a devenit unul dintre cele mai mari hituri ale seriei. A primit chiar și o nominalizare la Oscar. În topul Billboard a urcat pe locul 2.

Cele mai bune melodii: Duran Duran – “A View to a Kill” (1985)

Singura melodie din seria James Bond care a ajuns pe primul loc în topul Billboard este cea a trupei Duran Duran, “A View to a Kill”. A ajuns unul dintre cele mai mari hituri ale formației. A fost ultima melodie înregistrată de formația Duran Duran. A fost nominalizată la Oscar în 1986.

whatsapp share pinterest share
Recomandările ZUTV.ro
1
Andreea Bălan, într-o ținută sexy, neagră, în platoul Te cunosc de Undeva
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Victor Cornea a împlinit 30 de ani, iar ziua sa de naștere a fost sărbătorită așa cum se cuvine. De cine? De nimeni alta decât femeia care acum îi...
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
2
Jungkook are un look nou pe care și l-a etalat pe scenă alături de dansatorii lui
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Jungkook de la BTS a lansat o nouă versiune a cântecului său solo „Seven”. Este o versiune „Alesso Remix”. Folosindu-se de această ocazie, s-a văzut că Jungkook are un look nou cu care a...
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
3
Delia, într-o ținută de culoare închisă, zâmbitoare, fotografiată pe un fundal gri
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
Delia este o femeie frumoasă, sexy, de succes, cu o carieră de invidiat în spate. Așa cum multe vedete o fac, artista își ține fanii la curent cu fotografii și din viața sa personală,...
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
4
Kelly Osbourne, pe stradă, cu copilul în căruț
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
Sharon este o bunica mândră. Ea a postat imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne, Sidney, și cu ceilalți nepoți pe care îi are. Fanii au fost imediat cuceriți de cei mici. Fosta co-gazdă...
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
5
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Aici este machiat[ de profesioni;ti ;i poart[ o rochie neagră cu un decolteu foarte generos
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cântăreața și-a arătat frumusețea naturală într-un clip pe care l-a postat pe rețelele sociale. Scopul a fost unul precis, iar fanii au reacționat imediat. Vedeta, în vârstă de...
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Parteneri
×