Reclamă

Cele mai apreciate momente din filmul Barbie

Pentru un film bazat pe o jucărie emblematică pe tot globul, “Barbie” are o mulțime de momente absolut fabuloase. Care au atras atenția cel mai mult? Descoperă o listă cu cele mai apreciate momente din filmul Barbie.  

author Andreea Moldoveanu
Andreea Moldoveanu
Publicat: 19 august 2023, 6:51 / Actualizat: 12 septembrie 2023, 14:04

“Barbie” poate fi un film bazat pe o jucărie emblematică. Dar Greta Gerwig vrea ca filmul să fie mai multe decât “o altă jucărie pe raft”. De ani de zile, păpușile Barbie au însemnat lucruri diferite pentru oameni, iar filmul Barbie al Gretei Gerwig a personificat jucăria în așa fel încât conceptul de a fi uman se află în centrul filmului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barbie se luptă atunci când persoana de lângă ea are gânduri întunecate, care îi afectează viața de zi cu zi. Dar se și bucură de petreceri vesele și chiar ajută la guvernarea Barbieland. În loc să-l transforme într-un film despre o jucărie care umblă prin lumea reală, “Barbie” vrea să spună ceva.

Barbiecore a revenit. Descoperă cum arată vedetele care urmează trendul anului

Descoperă o listă cu cele mai apreciate momente din filmul Barbie

Filmul “Barbie” este plin de momente semnificative și de neuitat pentru public. O mulțime de glume spun că telespectatorii recunosc lumea aceasta în viața lor de zi cu zi.

Trăirile din film rezonează cu oamenii adevărați. Totul, mai ales când Barbie face referire la mai multe contradictii, de exemplu diferența dintre fată și femeie. Dar, care momente din filmul apreciat de critici sunt cele mai apreciate?

Reclamă

Drama mamă-fiică

Gloria și Sasha nu sunt un duo fericit. În loc să fie o familie fericită, Gloria și Sasha suferă mult în relația lor. Anii adolescenței prin care trece Sasha vin cu multă neliniște. Înțelegând lumea din jurul ei, ea încearcă să-și dea seama care este locul ei în lume. Sunt interesante și toate celelalte lupte care vin odată cu liceul. Bineînțeles, nu este de mirare că Sasha s-ar bate cu mama ei la acea vârstă, mai ales când ideile lor sunt în contradictoriu.

Criza de identitate a lui Barbie

Când viața nu poate fi niciodată la fel, Barbie se luptă să accepte o realitate în schimbare. Cu toate acestea, călătoria ei nu face decât să-i deschidă viziunea asupra lumii. Totuși, Barbie nu a avut niciodată un scop anume, spre deosebire de celelalte Barbie care sunt Președinte, Avocat sau Doctor. Barbie obișnuită nu mai este sigură unde se potrivește.

Are intenții bune, dorind să fie de ajutor altor femei și dorind tot ce este mai bun pentru ele. Din moment ce viața lui Barbie a fost dată peste cap, nu este surprinzător că ea s-a trezit străduindu-se să țină pasul cu schimbările și să-și dea seama cine este ea cu adevărat.

Criza de identitate a lui Ken

Ken este nimeni fără Barbie. Nu a avut niciodată o identitate reală, aflându-se doar cu Barbie sau la plaja. Așa că, atunci când Ken vede lumea reală, încearcă să transforme Barbieland pentru a se potrivi patriarhatului cu Kens la conducere. Nici Ken nu a avut niciodată un scop anume, așa că atunci când găsește unul, se concentrează pe el. Desigur, el nu suferă aceeași dezvoltare pe care o face Barbie în înțelegerea patriarhatului. Totuși, Ken este hotărât să-și dea seama cine este fără Barbie.

Cele mai apreciate momente: Discursul „Este greu să fii femeie”

America Ferrara interpretează frumos și sfâșietor cel mai important discurs al filmului. Barbie se înclină spre dificultățile și contradicțiile a ceea ce înseamnă să fii femeie. Este imposibil să câștigi, deoarece tot ceea ce faci este cumva greșit. Fie prea inteligent, fie nu suficient de inteligent. Fii șeful, dar nu prea dur.

Lumea tinde să uite de frumusețea de a fi femeie pentru a o înlocui cu lupte și incertitudini constante în care femeile sunt întotdeauna plasate într-o poziție inferioară, indiferent de ceea ce fac. Femeile sunt în mod constant puse în situația de a avea de a face cu asta, iar Barbie spune direct cât de greu și frustrant poate fi.

Află ce tip de Barbie ești, în funcție de zodie. Astrele îți vor dezvălui mai multe despre personalitatea ta.

Întrebarea despre impactul lui Barbie asupra societății

În timp ce comentariile lui Sasha față de Barbie despre capitalism și fascism pot fi jucate pentru glume, societatea a discutat de zeci de ani despre controversele din jurul păpușii Barbie. A ajutat Barbie societatea sau a dat înapoi mișcarea femeilor? Cât de relevant este aspectul fizic al păpușii? A pune la îndoială impactul lui Barbie asupra societății, indiferent dacă este pozitiv sau negativ, este ceva ce se tot dezbate.

Cele mai apreciate momente: Înțelegerea emoției umane

Spectrul emoțiilor umane este foarte mare. Atât de mult de simțit despre diverse subiecte și evenimente, iar Barbie îi cere personajului său, care nu a făcut decât să se bucure toată viața, să simtă diferite emoții dincolo de ceea ce a trăit până acum. Tristețea, anxietatea, mânia, rănirea și frica devin și ele umane.

Când Barbie își dă seama că a fi în lumea reală a făcut-o să-și dorească să fie umană, este dotată să înțeleagă ce înseamnă să fii om. Există prietenie, familie, momente bune, vremuri rele și multe altele de experimentat și nu există nicio modalitate de a ști dinainte ce va aduce ziua următoare. Dorința lui Barbie de a contribui la impactul asupra lumii o încurajează să se îndepărteze de lumea pe care a cunoscut-o și să încerce o viață nouă.

Perspectiva feminină vs. perspectiva masculină

Când Barbie și Ken intră pentru prima dată în lumea reală îmbrăcați în ținute neon strălucitoare, ei experimentează emoții foarte diferite. Ken este încrezător, se simte respectat și se bucură de plimbare fără niciun sentiment de teamă sau îngrijorare pentru siguranța lui. Barbie este opusul. Văzând că alții o privesc, Barbie se confruntă cu conștiința de sine cu un sentiment nou.

Deși sunt îmbrăcați la fel, au experiențe foarte diferite, ceea ce, din păcate, este exact realitatea. Femeile și bărbații sunt judecați la standarde diferite și, de obicei, bărbații pot scăpa cu mai mult decât femeile. Este primul semn al patriarhatului al lui Barbie și Ken și doar unul dintre elementele care îl fac atât de periculos.

Cele mai apreciate momente: Combaterea Patriarhiei

Nedorind să-i permită lui Ken dominația asupra Țării Barbie, eroina principală se grăbește să obțină ajutorul lui Sasha și al Gloriei pentru a-i determina pe Barbie să-și amintească viețile și pasiunile dinainte ca Ken să aducă patriarhatul.

După discursul Gloriei despre contradicțiile și dificultățile de a fi femeie în lume, Barbie încep să se trezească și iau asta ca pe un semn pentru a-și da seama cum să-i bată și să distragă atenția Kens suficient de mult pentru a se asigura că Barbieland rămâne sub conducerea Barbie. Mișcările de femei s-au străduit să doboare patriarhatul pentru a câștiga drepturi egale.

Nu sunt suficiente femei în zonele dominate de obicei de bărbați

Având în vedere că toate femeile își asumă roluri principale în Barbieland, Barbie este confuză să constate că locurile de muncă, precum construcții și afaceri, sunt deținute de bărbați. Femeile pot fi și muncitoare în construcții sau directori, dar acestea sunt în mod tradițional domenii dominate de bărbați. Este greu să găsești o femeie în aceste poziții pe care le merită la fel de mult ca bărbații.

Chiar și Mattel, o afacere de păpuși cu fete tinere ca principal demografic, este condusă de bărbați, iar aceștia ocupă toate pozițiile. Există chiar și o glumă despre una, sau poate două, femei care dețin un rol de conducere în companie de-a lungul deceniilor. Femeile merită și ele aceste oportunități.

Credința în a fi orice

Având în vedere multele cariere pe care le-au avut păpușile Barbie, ele oferă fetelor tinere speranța că sunt capabile să facă orice. Crescând, copiilor li se spune că pot fi orice își doresc, înțelegând că depun munca pentru a deveni acele lucruri. Această credință nu se limitează numai la acest film. Speranța și credința sunt peste tot, chiar și în cele mai grele vremuri.

Te-ar mai putea interesa
Ryan Gosling este Ken din filmul Barbie. Aici este prezent pe covorul roșu la premiera filmului din Mexic. Aici este alături de Margot Robie. Amândoi poartă hainele din film, colorate și atrăgătoare.
Ei sunt actorii care au rolul lui Ken în filmul Barbie
Ei sunt actorii care au rolul lui Ken în filmul Barbie
Unul dintre cele mai bune roluri interpretate de Cillian Murphy este cel din Inception. Aici stă de vorbă cu Leonardo DiCaprio. Amândoi sunt îmbrăcați cu costume maro și au cămăși albe. Pe masă au pahare pline și pe fundal se vede lumină pe pereți.
Cele mai bune roluri interpretate de Cillian Murphy. Personajele memorabile pe care le-a jucat
Cele mai bune roluri interpretate de Cillian Murphy. Personajele memorabile pe care le-a jucat
Dua Lipa poart[ o rochie roz și are în mână un pulover negru.
Barbiecore a revenit. Cum arată vedetele care urmează trendul anului
Barbiecore a revenit. Cum arată vedetele care urmează trendul anului
Recomandările ZUTV.ro
1
Andreea Bălan, într-o ținută sexy, neagră, în platoul Te cunosc de Undeva
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Victor Cornea a împlinit 30 de ani, iar ziua sa de naștere a fost sărbătorită așa cum se cuvine. De cine? De nimeni alta decât femeia care acum îi...
Andreea Bălan și-a aniversat iubitul. Cum a răspuns Victor pe rețelele sociale la gestul artistei
2
Jungkook are un look nou pe care și l-a etalat pe scenă alături de dansatorii lui
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
Jungkook de la BTS a lansat o nouă versiune a cântecului său solo „Seven”. Este o versiune „Alesso Remix”. Folosindu-se de această ocazie, s-a văzut că Jungkook are un look nou cu care a...
Jungkook are un look nou cu care a cucerit pe toată lumea. Ce schimbare și-a făcut îndrăgitul cântăreț
3
Delia, într-o ținută de culoare închisă, zâmbitoare, fotografiată pe un fundal gri
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
Delia este o femeie frumoasă, sexy, de succes, cu o carieră de invidiat în spate. Așa cum multe vedete o fac, artista își ține fanii la curent cu fotografii și din viața sa personală,...
Delia a fost criticată pentru pozele sexy, iar Connect-R i-a luat apărarea. Ce a spus artistul are legătură cu religia
4
Kelly Osbourne, pe stradă, cu copilul în căruț
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
Sharon este o bunica mândră. Ea a postat imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne, Sidney, și cu ceilalți nepoți pe care îi are. Fanii au fost imediat cuceriți de cei mici. Fosta co-gazdă...
Imagini rare cu fiul lui Kelly Osbourne. Bunica Sharon a postat instantanee cu toți nepoții ei
5
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Aici este machiat[ de profesioni;ti ;i poart[ o rochie neagră cu un decolteu foarte generos
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cântăreața și-a arătat frumusețea naturală într-un clip pe care l-a postat pe rețelele sociale. Scopul a fost unul precis, iar fanii au reacționat imediat. Vedeta, în vârstă de...
Lady Gaga s-a filmat fără machiaj. Cum arată chipul artistei, fără filtre și intervenția make-up artiștilor
Parteneri
×