Știai că în S.U.A. e interzisă vânzarea ouălor Kinder? Celebre în toată lumea, sunt considerate periculoase de către americani, care cred că jucăriile mici din interior pot fi înghițite ușor de copii. Dar asta nu-i nimic pe lângă pericolele pe care le reprezintă jucăriile de mai jos!

VEZI ȘI: FOTO OMG: Jucăriile anilor '90 versus cele din anii 2000

Cât de inconștient să fii să dai unui copil materiale radioactive? Asta au făcut creatorii acestui joc, care și-au dorit să atragă copiii spre cariere științifice. Jocul a fost retras de pe piață la scurt timp după apariție.

O păpușă drăguță pe care o poți hrăni? Sună bine, nu-i așa? Distracția se termină însă atunci când copiii se rănesc la degete încercând să îi dea de mâncare. Să nu mai vorbim de frica de a fi mâncat de propria păpușă.

Toți ne-am jucat cu pistoale cu bile când eram mici. Numai că atunci când bilele iau foc, situația scapă de sub control.

VEZI ȘI: FOTO OMG | Așa arată jucăriile pe interior. Le-ai desfăcut vreodată?

Cineva a încercat să ducă jocul ”Darts” la un alt nivel. În aer liber, cu săgeți mai mari și mai ascuțite. Sute de copii s-au rănit grav în timp ce-l jucau.

Aceste bile aparent inofensive au înăuntru un pui de dinozaur. Dacă le pui în apă, ”oul” se sparge și dinozaurul de burete crește. O mulțime de copii au înghițit astfel de bile și viața le-a fost pusă în pericol. 

Un kit de luat amprente, inspirat de serialul CSI? Sună bine, numai că praful inclus era toxic.

VEZI ȘI: Uite ce jucării ți-ai fi dorit dacă ai fi copilărit în anii '80

Rachetele cu apă sunt unele dintre cele mai periculoase jucării. E foarte ușor ca ceva să meargă prost: presiunea prea mare sau o direcție greșită se pot transforma ușor într-un accident.

Avioanele pe care le controlezi cu o telecomandă sunt interesante și pentru copii, și pentru adulți. Numai că multe exemplare din acest model explodează și iau foc.

Mingea Yo-Yo e interzisă în multe țări. Motivul? Au existat cazuri în care copiii s-au strangulat cu acea coardă de cauciuc. 

Buckyballs sunt acele bile mici, magnetice, din care poți să faci tot felul de figurine. Pe cât sunt de interesante, pe atât sunt de periculoase. Copiii le pot înghiți foarte ușor.