Bruce Willis este pe buzele tuturor în ultima perioadă din cauza diagnosticului pe care l-a primit. Bolnav de afazie, actorul este nevoit să renunțe la cariera sa cinematografică și să se retragă din lumina reflectoarelor. Din păcate, nu este singurului care se confruntă cu asta. 

Afazia, diagnosticul primit de Willis, este o tulburare de limbaj rezultată în urma deteriorării sau a vătămării acelei părți a creierului care controlează exprimarea şi înțelegerea limbajului, scrie site-ul csid.ro. Dacă în cazul lui Willis, situația este destul de gravă, în cazul vedetelor de mai jos, soarta le-a dat o a doua șansă la o viață normală.

În 2001, starul din „Basic Instinct” a ajuns la spital în urma unei hemoragii suferite la creier. Sharon Stone a sângerat timp de zile, iar după, timp de doi ani a învățat cum să meargă și cum să vorbească din nou. „Am ajuns acasă după ce am suferit acel infarct și nu am putut citi timp de doi ani. A fost o călătorie umilitoare, dar am devenit mult mai inteligentă din punct de vedere emoțional.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Emilia Clarke a trecut și ea prin același episod nefericit în care a ajuns la spital cu hemoragie puternică. „Am fost diagnosticată cu ceea ce se numește afazie, o consecință a traumei pe care creierul meu a suferit-o. În cele mai grave momente, voiam să renunț. Am cerut de multe ori medicilor să mă lase să mor.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke

Gabby Giffords a fost împușcată în cap în 2011 ca urmare a unei tentative de ucidere, aceasta făcând parte dintr-un corp diplomatic. Din fericire, a supraviețuit, dar a rămas cu anumite traume.