Este unul dintre cei mai de succes cântăreți din lume, cu peste 25 de milioane de albume vândute până în prezent. A adunat o avere din ce îi place să facă cel mai mult: muzică și se poate lăuda cu performanțe pe care alți artiști nu le ating de-a lungul unei cariere întregi. Vorbim, desigur, despre Ed Sheeran, care tocmai a împlinit 30 de ani și poate spune că este mulțumit pe toate planurile: muzica lui e ascultată de milioane de oameni, are o familie perfectă și îi merg toate ca pe roate. 

Dacă ești fan Ed Sheeran, cu siguranță știi o mulțime de lucruri despre el. Uite 15 detalii mai puțin știute, care poate ți-au scăpat până acum. Pe care le știai?

1. Și-a botezat chitările: Meet Keith, Felix, Nigel, Lloyd, Trevor și Cyril sunt numele lor.

2. Talentul muzical este moștenire de familie. Fratele mai mare al lui Ed, Matthew, este compozitor. A contribuit la unele dintre hiturile artistului. 

3. A cumpărat o fermă în Suffolk și vreau să își crească copilul în orașul în care a copilărit și el.

4. Piesa ”X” avea un mesaj explicit inițial. Un taximetrist l-a convins să scoată înjurăturile și să lanseze varianta clean, pentru a o putea asculta și fiica lui.

5. Are peste 60 de tatuaje pe corp și plănuiește să își mai facă. O ceașcă de ceai și o sticlă de ketchup sunt cele mai ciudate dintre desenele pe care le are deja pe piele. 

6. Elton John e fanul lui Ed Sheeran și el a fost cel care l-a încurajat să cânte.

7. I-a făcut cont de Twitter pisicii lui. Follow @GrahamShizza. 

8. A compus piese pentru o mulțime de artiști celebri. Justin Bieber, Taylor Swift sau One Direction sunt doar câțiva dintre ei.

9. A stat fără telefon, fără mail și fără social media un an de zile. A călătorit prin lume și a făcut muzică în tot acest timp.

10. E cel mai mare fan ”Game of Thrones”. A avut chiar și o apariție într-un episod din ultimul sezon. 

11. Rapper-ul lui preferat este Eminem. 

12. A fost victima bullying-ului în copilărie și a povestit că plângea în fiecare zi în școala primară. 

13. A fost bălbâit în copilărie. Muzica lui Eminem l-a ajutat să depășească problema. Acum înțelegi mai bine punctul 11, nu?

14. Și-a prevăzut succesul. În 2011 scria pe Twitter: ”Give me a few years, I've got some big plans!” Și a avut dreptate. 

15. Și-a cunoscut actuala iubită, pe Cherry Seaborn, când erau în școala generală.